Stoppen met Paard Zoekt Baas

Lieve paardenvrienden,

Het is momenteel een extreme situatie met het Corona virus, landen om ons heen gaan op slot, de overheid geeft aan dat de zakken van de regering oneindig diep zijn voor Nederland.

De ene na de andere steun maatregel vliegen om je oren, dit is ook echt noodzakelijk om de economie draaiende te houden. Anders hebben we straks na deze crisis een groot probleem en is de BV Nederland failliet.

Ik ben ook aan het zoeken geweest naar steun waar we op zouden kunnen terugvallen, het enige waar we aanspraak op zouden kunnen maken is het uitstellen van BTW betaling, personeel hebben we niet en voor andere maatregelen komen we niet in aanmerking, wij vissen dus overal achter het bekende net!

Ik maak me ernstig zorgen we hebben wel 42 paardenmonden om te voeden en te verzorgen, als ik uitga van de kosten van vorig jaar zou dit 9000 euro per maand, dat is natuurlijk mega veel geld. Het adopteren van de paarden loopt aanzienlijk terug en bij een Lockdown hebben we een nog groter probleem. We zouden kunnen besparen door minder aan de dierenarts uit te geven, heb hem deze week nog gevraagd wanneer wij het bordje van “hofleverancier” op zouden kunnen gaan hangen. Maar dat is natuurlijk geen optie, veel paarden die bij ons staan hebben intensieve medische zorg nodig.

De onzekere situatie waar we nu in verkeren heeft ook tot gevolg dat we vanaf vandaag geen nieuwe paarden meer opnemen, hoe erg we dit ook vinden, ook geen zwaar verwaarloosde paarden die wel onze hulp nodig hebben, we hebben wel een kleine financiële buffer, maar deze zal binnen een maand ‘opgedroogd’ zijn.

Mensen die mij persoonlijk kennen, weten dat ik voor veel ‘hetere vuren’ hebt gestaan, en dat het uiteindelijk goed heeft uitgepakt. Wij willen bij Paard Zoekt Baas, zeker niet bij de pakken neer gaan zetten en deze crisis niet het einde van Paard Zoekt Baas zou moeten betekenen.

Ik heb gemerkt dat er bij de vrienden van Paard Zoekt Baas een grote mate van samenhorigheid is als het er op aan komt zullen ze helpen, iedereen op zijn, haar manier. Niet iedereen vind bepaalde aanpak de juiste, maar de steun is er altijd.

Stoppen is geen optie, we moeten deze ellende te boven komen! en over een half jaar tegen elkaar  kunnen zeggen: “weet je nog met die crisis, wat een ellende, maar we hebben het toch kunnen redden”. En kunnen we weer gewoon doorgaan als een grote vrijwilligers familie, die leven om paarden te helpen. Dit is echt het mooiste wat er is een zakje met botten in de opvang en na een paar maanden lekkere een rond buikje. Zou dit echt niet willen missen, geeft echt mega voldoening voor iedereen.

Ik heb me wel eens afgevraagd, hoe het zou zijn om te stoppen met Paard Zoekt Baas, ik realiseer me dat met de aanpak die wij hanteren, wij veel paarden hebben kunnen helpen (700 in 5 jaar).

Er zijn in Nederland veel goede initiatieven die paarden opvangen. Maar een organisatie waar je geen geld hoeft te betalen bij het afstaan van het paard, zijn er niet zoveel.

Lieve mensen, jullie kennen me, ik vraag eigenlijk nooit om geld, vragen vind ik persoonlijk verschrikkelijk en voelt als bedelen en zo steek ik niet in elkaar.

Maar helaas het kan niet anders, we hebben nu juist uw steun nodig om ons werk voort te kunnen zetten. 

Zou u donateur willen worden van Paard Zoekt Baas, of een eenmalige donatie willen doen, zodat wij deze ellendige maanden door kunnen komen en niet onze deuren moeten gaan sluiten.

Als alle volgers op facebook 50 cent  zouden doneren hebben we 27000 euro en zouden we het 3 maanden ‘uit kunnen zingen’.

De paarden doen een  op u om hun door deze extreme maanden doorheen te helpen, alvast bedankt voor uw steun namens de paarden die het nodig hebben.

Met vriendelijke groet,

Henk ten Napel

[whydonate id=”bc1v8″]

Published by

7 thoughts on “Stoppen met Paard Zoekt Baas

  1. Goedendag.
    Zojuist zag ik de oproep voorbij komen voor donaties. Op dit moment kan ik zelf ook niet veel missen en heb ik een kleine donatie overgemaakt. Ook heb ik het gedeeld op mijn eigen fb pagina en de pagina van mijn pensionstal Amazing Stables.
    Ik weet als geen ander dat ook het voer veel geld kost en de spulle eromheen. Hierbij mijn vraag of jullie ook intresse hebben in zn voer of verzorgings producten. Dan vraag ik bij mij op stal of iemand iets wikt doneren en ben ik bereid om het persoonlijk bij jullie te kome brengen. Want ook samen moeten we zieke dieren helpen!
    Groetjes emma feenstra(Amazing Stables)

  2. helemaal OK dat jullie om een donatie vragen….zo roeien met de riemen die je hebt!! applaus voor jullie zorg…ik kan het niet iedere maand missen, maar graag gegeven!! succes!

  3. Als ze teveel kosten, waarom worden er dan onnodige kosten gemaakt zoals hooiballen? Hoe sneu ik het ook vind, dit had voorkomen kunnen worden door de hulp nodige paarden wel te screenen ipv alles in nemen want nu zijn alle paarden de dupe, klinkt hard maar het is inmiddels een bedrijf en dan kun je gewoon niet alles in huis halen ookal zou je het willen, hoe sneu het ook is

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *