Sinds Januari 2021 is de Non-profit stichting Paard Zoekt Baas een ANBI stichting. We zijn daar super blij mee, dat we door de belastingdienst als erkend goed doel aangewezen zijn.

In 2021 hebben we 163  paarden opgevangen, dat zijn er 65 meer dan in 2020  In totaal hebben we 562 paarden opgevangen, verzorgt en een goed tehuis gegeven in ons korte bestaan van iets meer dan 5 jaar.

We zien wel een groot probleem ontstaan de aantallen hulp verzoeken stijgen en we kunnen helaas niet ieder paard helpen, de grotere opvangen in Belgie sturen de mensen ook al door naar Paard Zoekt Baas.

In 2021 hebben we de ANBI status mogen ontvangen van de belastingdienst  RSIN nummer 853238698 Binnen de non-profit organisatie Paard Zoekt Baas zit ook een BV – dit is zeer gebruikelijk in het goede doelen land- waar  alle ‘commerciële’ activiteiten plaatsvinden, dit om mogelijk verlies van de ANBI status te voorkomen, indien er -volgens de belastingdienst- te veel ‘commerciële’ activiteiten plaatsvinden. Ook is de splitsing gemaakt om te voorkomen dat indien er een geschil met de belastingdienst zou ontstaan, niet zonder meer beslag gelegd zou kunnen op de paarden die bij de adoptanten staan. En dat de stichting een navordering zou kunnen krijgen van 5 jaar en dat ze met terugwerkende kracht over 5 jaar BTW over de donaties moeten afdragen en mogelijk VPB belasting over 5 jaar, dit zou het faillissement betekenen van de stichting.  Wij gaan dit jaar gebruiken om een fiscaal jurist te laten kijken naar deze ‘constructie’ of deze nog wel voldoet aan de huidige wet en regelgeving.

Door het ontvangen van de ANBI status is er door de belastingdienst hogere eisen gesteld aan de administratie. Wij zijn momenteel bezig om de accountant jaarstukken te laten maken, de accountant heeft geconstateerd dat er een fout zat in de door ons zelf gemaakte jaarrekening daarom zullen we binnenkort de opgestelde en gecontroleerde jaarrekeningen publiceren van 2020 en 2021. Wij hebben het oude beleidsplan van de site gehaald, samen met de niet juiste jaarrekening., dit omdat de jaarrekening in het zelfde document verwerkt was als het beleidsplan.

Hoe werkt het?

Als je een eenmalige donatie doet, of de dontie vastlegd voor een periode van 5 jaar dan kun je je gift aftrekken van de belasting. Je krijgt dan een deel van het geschonken bedrag terug van de Belastingdienst. Kies je ervoor dat belastingvoordeel óók te doneren – geheel of gedeeltelijk – dan help je nóg meer Paarden, terwijl je netto hetzelfde betaalt.

 

H

H

 

Bereken hier je belasting voordeel

Als je wilt weten hoeveel het belasting voordeel is, als u een donatie of een schenking aans ons doet. Kunt u via deze link eenvoudig en snel – zonder dat u persoonlijke gegevens in dient te vullen- het voordeel berekenen.

Klik hier voor de berekening 

De ANBI gegevens zijn:

RSIN 853238698, stichting Paard Zoekt Baas

 

 

Help onze stichting nu

Wilt u ook de verwaarloosde paarden van Paard Zoekt Baas helpen naar een 5 sterren stal doneer AUB.

Paard Zoekt Baas is een Non-profit organisatie die geen geld van overheden of  de postcode loterij krijgt.