In de KNEL

Het laatste jaar zijn we nog nooit zo vaak gevraagd – in ons korte bestaan van 15 jaar – om paarden op te vangen. Dit baart ons grote zorgen omdat we regelmatig nee moeten ‘verkopen’ omdat met betrekking tot de financiële draagkracht van de stichting we aan het maximum zitten, we hebben momenteel 78 paarden staan.

Ook zie je manege’s in de problemen komen omdat de kosten van de bedrijfsvoering wel met 40 procent zijn gestegen. Dit heeft tot resultaat dat er op bepaalde zaken bezuinigd moet gaan worden, met alle gevolgen van dien.

Ook wij hebben natuurlijk met de stijgende kosten te maken, – wij zijn daarin ook geen uitzondering- gelukkig hebben wij geen personeels kosten en kan dat geld gebruikt gaan worden voor de opvang van de paarden.

Ga gelijk antwoord geven op jullie vraag – het mega grote vraagteken boven het hoofd van sommigen- hoe verdien jij en je dochter dan je geld, je moet toch ergens van leven?

Jazeker moet ik ook kosten betalen voor gas, water etc en mijn woning. Ik ben ik het gelukkige bezit van een huis die ik via Airbenb kan verhuren, de inkomsten zijn voldoende om van te leven. Mijn dochter is in dienst bij een bedrijf van mij. Er worden dus geen lonen betaald. Ik heb altijd op de markt gestaan met vis, het verdiende geld heb ik belegd in twee woningen. Lieve mensen ik verdedig mij niet geef alleen antwoord op een veel gestelde vraag!

Maar goed weer even terug te komen op het onderwerp!

Wij hebben momenteel 73 paardenmonden te voeden, sommigen zijn klaar voor adoptie en anderen moeten nog meer aansterken en of herstellen van een opgelopen trauma.

Wij realiseren ons goed dat als we de adoptie prijzen van de paarden laten zakken of ze voor niets weg gaan geven dat de paarden veel sneller een tehuis hebben gevonden.

Maar daar hebben we niet voor gekozen, omdat het hebben van een paard – doel op de maandelijkse kosten – al een klein vermogen kost. De aanschaf van een paard zijn niet de kosten, maar alles wat daarna komt…..Wij zoeken een forever home voor de paarden. Er hebben meer dan 700 paarden in 6 jaar een goed tehuis gevonden.

Langs deze weg wil ik iedere donateur bedanken, dat ook ondanks de gestegen kosten voor hun, zij toch blijven doneren. Zonder deze donaties zouden wij onze werkzaamheden niet uit kunnen voeren. 

Ik roep bedrijven op indien ze nog een goed doel willen steunen, ook eens aan ons denken en niet alleen aan organisaties met tv spotjes; wij zijn namelijk ook een ANBI organisatie en de donatie is dan rechtstreeks aftrekbaar van jullie vpb belasting ;-). 

Ik hoop dat de tijden snel gaan veranderen en dat dit ten goede gaat komen aan de paarden die door de crisis in de knel zijn gekomen en nog dreigen te komen….

Ik realiseer me ook dat wij niet al het leed kunnen oplossen; wij gaan ons daar wel hard voor maken voor paarden zoals Erik, Owen en vele anderen die onze hulp nodig hebben! Wij laten ze niet verrekken! 

Helpen jullie mee, wij kunnen het niet alleen!

Groeten,

Henk ten Napel

0
    0
    Winkelwagen
    Winkelwagen is leeg