Lees AUB eerst de regels van adoptie van een paard.

Wij verzoeken u om eerste de regels van adoptie door te lezen, voordat u reageert op een paard. Dit bespaart ons veel tijd en hoeven we niet telkens uit te leggen wat adoptie inhoud.

KLIK OP DEZE LINK voor meer informatie.

Ter adoptie Werania

 

 

Ter adoptie leuk recreatie paard!
Dit is Werania, een super leuke merrie van 18 jaar oud en 1,75 hoog. Werania is helaas wegens geen klik terug gekomen in de opvang.
Werania heeft in het verleden L dressuur gelopen en B eventing gesprongen. Ze is hier zeker nog geschikt voor, mits ze natuurlijk de goede training krijgt.
Werania is een eerlijke maar gevoelige merrie. Ze is fijn te rijden en heeft een heel zacht mondje, ze heeft een ruiter nodig die haar met zachte hand kan rijden.
Het is een paard die altijd voor je aan werk wil! Ze is zeker nog geschikt voor af en toe een wedstrijdje en dit vindt ze erg leuk!
Het is ook zeker een heel goed leerpaard, echter is ze niet geschikt voor een beginnende of middel gevorderde ruiter. Ze zoekt een ruiter met een stabiele en rustige hand.
Ze is braaf op buitenritten en ze kan zowel alleen weg als in een groep.
Ze is heel makkelijk en braaf in de omgang. Ze is sociaal naar andere paarden en pony’s maar wel een echte merrie. In de omgang merk je hier niks van.
Werania is geheel gezond en mag ook op eigen kosten gekeurd worden.
Interesse of vragen? Stuur een pb of mail naar paardzoektbaas@gmail.com

 

 

De adoptie kosten van Werania bedragen € 2500,- (Adoptie bedrag  inclusief donatie  voor de verwaarloosde paarden in de opvang)

 

 

 

Ter adoptie Next Royal Rava

 

 

Ter adoptie Next Royal Rava
Dit is Royal, een 2,5 jarige ruin van ongeveer 1,55 hoog. Royal heeft altijd een goed tehuis gehad.
De reden dat Royal bij ons is gekomen was dat hij niet uitgebracht kon worden voor de hengsten keuring van vorig jaar. Voor de keuring brak hij zijn schoft in de opfok, hierdoor moest hij 6 maanden boxrust.
Dit is nu een jaar geleden en hij is volledig hersteld hiervan. Dit is aangegeven door meerdere dierenartsen.
Er zijn recent foto’s gemaakt van zijn schoft. Met een goed zadel en hem extra de tijd geven om uit te groeien, kan hij zeker onder het zadel worden beleerd in de toekomst.
Hij is dressuur gefokt en er zit een goede afstamming achter. Hij zou zeker in de toekomst geschikt zijn voor eventuele dressuur wedstrijden maar ook voor de recreatie.
We zoeken een huisje waar Royal eerst nog lekker op de wei kan staan om paard te zijn.
Royal is verkeersmak en loopt heel netjes mee aan de hand. Ook kan erg genieten van een wandeling in het bos!
Royal loopt makkelijk de vrachtwagen op en is braaf bij de smid, ook is hij netjes ingeënt.
Hij is sociaal tegen andere paarden en pony’s. Hij kan zowel 24/7 buiten staan als in een stal s’nachts.
Keuren mag op eigen kosten!
Interesse of vragen? Stuur een pb of mail naar paardzoektbaas@gmail.com

 

 

De adoptie kosten van Royal bedragen € 4000,- (Adoptie bedrag  inclusief donatie  voor de verwaarloosde paarden in de opvang)

 

 

 

Ter adoptie Ginn

 

 

Ter adoptie Ginn
Is dit Ginn, een merrie van 9 jaar oud en ongeveer 1,65 hoog. Ginn heeft altijd een goed tehuis gehad.
Zoals op de foto’s te zien is, heeft Ginn maar 1 “goed” oog waarmee ze kan zien. Haar andere oog is nooit volgroeid in de baarmoeder en is daarom dus amper aanwezig.
Ondanks dat ze maar zicht heeft met 1 oog merk je daar niks van. Ze is niet anders gewend! Ze kan ook gewoon alles wat een ander paard kan.
Ginn is geschikt voor de actieve rectratie ruiter. Ze is spring gefokt en zou zeker een pacourtje op wedstrijd kunnen springen. Ook in de dressuur doet ze het netjes! Ze is goed aangereden en fijn om nagevelijk te rijden.
Ginn is een super braaf paard onder het zadel maar niet geschikt voor de beginnende/ middel gevondene ruiter.
Ze is verkeersmak en vind buiten rijden erg leuk. Ze kan zowel in de groep mee naar buiten als alleen, dit vind ze wel spannend.
Ginn kan zowel 24/7 buiten staan als in de stal s’nachts. Ze is sociaal naar andere paarden en pony’s maar staat vaak wel wat hoger in de rang orde.
We zoeken iemand voor Ginn die een super leuk recreatie paard zoekt!
Interesse of vragen? Stuur een pb of mail naar paardzoektbaas@gmail.com

 

 

De adoptie kosten van Ginn bedragen € 4000,- (Adoptie bedrag  inclusief donatie  voor de verwaarloosde paarden in de opvang)

 

 

 

Ter adoptie King

 

 

Ter adoptie super leuke kinder pony!
Dit is King, een mini Tinker van ongeveer 1,35 / 1,40 hoog en 16 jaar oud. Helaas heeft King geen goed tehuis gehad voordat hij bij ons kwam.
King is een super stoere verschijning om te zien! Hij is 3 maanden geleden geruind en vertoond geen hengsten gedrag.
King is nog niet heel lang onder het zadel, ondanks dat loopt hij heel netjes zijn rondje. Hij beheerst netjes alle gangen! Hij is geschikt voor alle ruiters, mits er een goede begeleiding is.
Je stapt er op en je rijd er mee weg, dus geschikt voor beginnende, middelgevorderde en gevorderde ruiters. Hij is erg braaf onder het zadel maar het is geen luie Tinker.
Hij is BOMPROOF buiten, hij kijkt bijna nergens van op. Hij kan zowel in een groep naar buiten als alleen.
King heeft CPL, zijn benen goed onder controle dus er moet wel goed rekening worden gehouden met zijn voer en huisvesting. Hij heeft reeds een lymfedrainage gehad, hierop reageerde hij positief.
King heeft zijn entingen gehad en is recent naar de tandarts geweest.
Hij is erg betrouwbaar in de omgang, ook is hij sociaal naar andere paarden en pony’s.
Hij kan 24/7 buiten staan maar ook s’nachts in een stal.
Keuren mag op eigen kosten
Interesse of vragen? Stuur een Pb of mail naar paardzoektbaas@gmail.com

 

 

De adoptie kosten van King bedragen € 2000,- (Adoptie bedrag  inclusief donatie  voor de verwaarloosde paarden in de opvang)

 

 

 

Ter adoptie Johny

 

 

Ter adoptie leuk recreatie paard!
Dit is Johny, een super leuke ruin van 12 jaar oud en +1,75 hoog. Johny is het laatste paard wat wij hebben staan uit de kapschuur in Brabant.
Zoals jullie weten heeft hij een enorm beroerd verleden gehad en heeft hij jarenlang opgesloten gestaan in zijn eigen uitwerpselen.
Johny is een enorme knuffelkont maar kan nog wel eens lomp uit de hoek komen. Hij vergeet wel eens dat hij zo groot is.
Johny is absoluut niet dominant, maar voelt zich zekerder bij iemand die hem duidelijke aanwijzingen geeft vanaf de grond.
We zijn recent begonnen met beleren wat hij super goed oppakt! Hij moet hierin nog wel verder begeleid worden, vandaar dat we een enigszins ervaren ruiter voor hem zoeken.
Alle gangen begrijpt hij, net als het stuur en de rem. Dit moet echter nog wel verder bevestigd worden.
Een beginnende/middelgevorderde ruiter kan zeker opstappen en met hem wegrijden, hij zal geen stap verkeerd zetten maar heeft wel de nodige begeleiding nodig van iemand die er verstand van heeft. Hij zou hierom zeker geschikt zijn als familiepaard!
Johny is een paard dat veel vertrouwen nodig heeft en echt een tijdje moet wennen op zijn nieuwe plek. We zoeken iemand die hem echt de tijd hiervoor geeft en zal beginnen met grondwerken en wandelen.
Johny heeft een lichte vorm van chronische hoefbevangenheid opgelopen door zijn vorige huisvesting. Hij staat hiervoor op ijzers en heeft sindsdien geen stap onregelmatig gelopen. Hij kan gewoon op de wei en is niet perse gevoelig voor suikers. Bij hem is de hoefbevangenheid echt ontstaan door de verkeerde huisvesting.
Onze voorkeur gaat uit naar een huisje waar hij 24/7 buiten kan staan of een plek met een inloopstal. Dit is geen vereiste, maar hij heeft nog wel eens last van stalbenen. Vandaar onze voorkeur.
Johny is erg sociaal naar andere paarden en pony’s. Hij is 5es geënt en is braaf bij de hoefsmid.
Hij is goed verkeersmak op het moment dat je gaat wandelen. Onder het zadel vindt hij dit nog erg spannend en kan hij nog niet alleen weg zonder een extra paard of persoon op de grond.
Johny mag gekeurd worden op eigen kosten.
Interesse of vragen? Stuur een pb of mail naar paardzoektbaas@gmail.com

 

 

De adoptie kosten van Johny bedragen € 2500,- (Adoptie bedrag  inclusief donatie  voor de verwaarloosde paarden in de opvang)

 

 

 

Help onze stichting nu

Wij vangen paarden op, die tussen wal en schip dreigen te raken. Helpt u ons mee?