Het afstaan van uw paard

Afstaan van uw paard

Het afstaan van een paard is een zeer emotioneel moment. Voordat u de keuze gemaakt heeft om uw paard af te staan is daar meestal een lange weg van ‘wikken en wegen’ aan vooraf gegaan.

Wilt u een goed tehuis voor uw paard, en wilt u dat wij de geschikte eigenaar gaan zoeken, dan is dit mogelijk. Het paard dat u aan ons schenkt blijft het eigendom van Paard Zoekt Baas en zal bij het nieuwe adoptie adres in bruikleen gegeven worden.

Komt mijn paard in aanmerking?

 

 

In verband met het grote aantal afgestane paarden in de opvang verzoeken wij u om ons te bellen, om te kijken wat de mogelijkheden zijn. het telefoonnummer is 0653456640.

Wij nemen van alles op, Shetlanders, bereden paarden, probleem paarden, paarden die niet meer bereden kunnen worden en niet beleerde paarden. 

Als u wil dat wij zorgen dat we een goed tehuis voor uw paard en pony zoeken gaat het als volgt:

U contacteert ons via Facebook, de mail of telefonisch, graag horen/zien wij wat algemene informatie van het paard/pony tegemoet, zodat wij een afweging kunnen maken. Het is wel van belang dat u eerlijk bent over de dingen/ gebreken waar wij eventueel rekening mee moeten houden. Mocht later blijken dat u niet eerlijk bent geweest kunnen wij de schenking-overeenkomst gaan ontbinden. U dient dan het paard weer op te halen.

Er moet ook een gezondheidsverklaring bij uw paard komen, deze kunt u vragen bij de dierenarts. In de gezondheidsverklaring moet staan dat het paard niet kreupel is en vrij van besmettelijke ziektes. Voor opname  van uw paard is het belangrijk dat het paard de juiste inentingen heeft gehad, hoeven zijn gedaan en resent naar de tandarts is geweest.

Mijn paard kan niet meer bereden worden, wat nu?

Wij hebben ook plaats voor weidemaantjes. Wel moeten we daar maandelijkse stallings-kosten voor rekenen. Momenteel hebben wij een wachtlijst voor weidemaatjes.

Wat zijn de kosten?

Als u uw paard schenkt aan ons zitten er geen kosten aan verbonden voor u. De enige kosten die u heeft is de gezondheid verklaring, vaccinaties, tandarts en hoefsmid. 

Het paard dient gebracht te worden, mocht dat niet mogelijk zijn, dan hebben we een contact met een paarden-taxi die uw paard kan transporteren.

Kom ik te weten waar mijn paard komt te staan als die geadopteerd is ?

U mag zeker weten waar het paard komt te staan. in de tijd dat uw paard  bij ons staat sturen wij ook foto’s als daar behoefde aan is. Wij sturen ook foto’s waar het paard eventueel terecht zou komen als die geadopteerd wordt. Ook kunnen wij voorstellen aan de adoptanten of u contact kan behouden met de nieuwe adoptanten. wij kunnen niet garanderen dat alle mensen hiervoor open staan maar, meestal is dat zeer zeker geen probleem.

Wilt u meer info hebben dan kunt u bellen met Henk ten Napel 0653456640 dit nummer graag alleen gebruiken voor schenking en afstaan als weidemaatje.