Wat moet je doen als je een paard wil adopteren?

Beste mensen wij verzoeken u eerst om dit goed door te lezen, wij krijgen zoveel vragen over hoe een adoptie werkt. Dat we besloten hebben een pagina te maken waar alles in 1 keer uitgelegd word. De nieuwe adoptant moet door middel van foto’s laten zien waar de dieren geplaatst gaan worden. Denk aan stalling , weidegang en de omgeving etc. 

Het is ook mogelijk om een paard te adopteren als u woont in Belgie, ook kunnen wij paarden opvangen vanuit belgie.

Adoptanten moeten een kopie van zijn/haar legitimatiebewijs overleggen, graag BSN nummer en geboortedatum doorkrassen, en groot op de kopie zetten: kopie adoptie.

Wat mag je wel en niet met een adoptie paard/voorwaarden

Wij werken met een bruikleenovereenkomst en die moet ook getekend worden wanneer u een paard/pony bij ons adopteert. De dieren blijven altijd eigendom van de stichting. De adoptant tekent er voor dat ze goed voor het dier gaat zorgen. De voorwaarden zijn dat het paard naar buiten komt en met andere soortgenoten staat. U als adoptant kunt het paard gebruiken alsof het uw eigen paard is. Het enige wat u niet mag is verkopen of ermee fokken. De adoptie paarden mogen niet in manege lessen worden gebruikt. Het is niet de bedoeling dat onze paarden/pony’s worden gebruikt voor commerciële doeleinden. Er mogen wel wedstrijden worden gereden als dat eventueel kan en het paard niet is afgekeurd is of als weidemaatje is herplaatst.

Zijn alle dieren gezond?

De dieren die door de stichting herplaats worden zijn 100 procent gezond, mochten er bepaalde zaken zijn zoals, paarden die herstellende zijn van ernstige hoef-bevangenheid of andere problemen dan zullen we aan het nieuwe adoptie adres een behandelplan meegeven. Niet alle dieren zijn lekker dik, maar ze zijn wel gezond, met een beetje liefde en goed eten gaat het goed komen.

Controles

De stichting gaat incidenteel controleren bij de adoptant om te kijken hoe het gesteld is met het welzijn van de geadopteerde dieren. Ook vragen wij meerdere keren recente foto’s van de paarden/pony’s per jaar. Mochten we het niet vertrouwen nemen we contact op met de adoptant of we sturen een dierenarts om het welzijn van het paard/pony te controleren.

Adoptie kosten

De adoptant betaalt een adoptie bedrag dat is (eenmalig), afhankelijk van het paard, wat hij kan, hoe oud die is en of er spullen bij zitten. Ook zit er een extra bedrag bij in het adoptie bedrag dit bedrag is voor paarden waarvoor we veel kosten moeten maken, die we anders niet kunnen doorberekenen. De extra bijdrage voor de paarden zijn om dit soort onkosten op te vangen. Als we dit niet zouden doen, zouden we geen paarden/pony’s kunnen op kunnen vangen die onze zorg nodig hebben. Wij vinden dat alle paarden/pony’s een tweede kans verdienen. Ook al zijn ze voor de handel geen dubbeltje waard. Wij willen ze wel de nodige zorg geven en kosten maken en een nieuw en goed tehuis geven. Sommige mensen vragen zich dan af waarom sommige paarden die niks mankeren wat duurder zijn dit is dus de reden.

Welke kosten zijn voor mij als ik een paard adopteer

Alle kosten die u maakt voor het paard zijn voor u bijvoorbeeld de stalling, hoefsmid, dierenarts en tandarts. U neemt een paard in bruikleen maar dat betekend dat u wel de volledige kosten op u moet nemen om voor het dier te gaan zorgen. Mochten er klachten opspelen die niet bekend bij ons waren en er al langer zaten kunt u altijd contact met ons op nemen.

Ik wil/kan het paard niet meer houden en nu?

Mocht u niet meer voor het paard kunnen zorgen of andere redenen MOET het paard terug naar ons. Na 26 jaar en ouder van het paard moet u wel een geldige reden hebben als u het paard terug wil doen. Het werkt niet zo bij ons dat het paard oud is en je het dier weer zomaar terug doet omdat, die niet meer bereden kan worden. We zoeken het liefst gewoon een forever home voor de dieren! Krijgt u uw geld terug na teruggave van het dier? Nee dat krijgt u niet, wij hebben ook kosten gemaakt voor het paard.  U kunt het paard terug brengen in overleg en bij ruimte in de opvang, wij zoeken dan een nieuw tehuis voor het paard.

De paarden die ter adoptie aangeboden worden, worden op de site geplaatst. Klik op adoptie-paarden in het menu, om te zien welke paarden ter adoptie zijn.

Zijn er nog steeds vragen wij hebben ook een pagina met antwoorden op de meest gestelde vragen. Door eerst alles goed door te lezen zou u ons veel onnodig beantwoord werk besparen.

U kunt zich aanmelden voor de nieuwsbrief, u ontvangt dan een bericht wanneer we weer een nieuw paard/pony ter adoptie hebben.

Alvast bedankt voor het een goed tehuis geven, namens de paarden!