Wilt u een goed tehuis voor uw paard, en wilt u dat wij de geschikte eigenaar gaan zoeken, dan is dit mogelijk.

Het paard dat u aan ons schenkt blijft het eigendom van de stichting en zal bij het nieuwe adoptie adres in bruikleen gegeven worden.

Komt mijn paard in aanmerking?

Wij nemen van alles op, Shetlanders, bereden paarden, probleem paarden, paarden die niet meer bereden kunnen worden en niet beleerde paarden. Deze link van de pagina gaat om paarden die nog kunnen bereden worden, shetlanders die niet of wel  kunnen bereden worden of niet beleerde paarden heeft u een paard die niet meer bereden kan worden klik dan hier:  WEIDEMAATJE

 

Wat moet ik doen?

Als u wil dat wij zorgen dat we een goed tehuis voor uw paard en pony zoeken gaat het als volgt:

U contacteert ons via Facebook, de mail of telefonisch, graag horen/zien wij wat algemene informatie van het paard/pony tegemoet, zodat wij een afweging kunnen maken. Het is wel van belang dat u eerlijk bent over de dingen/ gebreken waar wij eventueel rekening mee moeten houden.Mocht later blijken dat u niet eerlijk bent geweest kunnen wij de overeenkomst gaan ontbinden. U dient dan het paard weer op te halen.

Er moet ook een gezondheidsverklaring bij uw paard komen deze kunt u vragen bij de dierenarts. In de gezondheidsverklaring moet staan dat die niet kreupel loopt en geen besmettelijke ziektes heeft. Het paard dient  ontwormt, geënt en gezond verklaart te zijn, dit om eventuele besmetting te voorkomen bij onze paarden.

Wat zijn de kosten?

Als u uw paard schenkt aan ons zitten er geen kosten aan verbonden voor u. De enige kosten die u heeft is de gezondheidsverklaring, ontwormen en vaccineren . Het paard moet ook gebracht worden en mocht dat niet mogelijk zijn. Kunnen wij het paard ophalen tegen een vergoeding. 

Kom ik te weten waar mijn paard komt te staan als die geadopteerd is ?

U mag zeker weten waar het paard komt te staan. in de tijd dat uw dier  bij ons staat sturen wij ook foto’s als daar behoefde aan is. Wij sturen ook foto’s waar het paard eventueel terecht zou komen als die geadopteerd word. Ook kunnen wij voorstellen aan de adoptanten of u contact kan behouden met de nieuwe ‘eigenaren’. wij kunnen niet garanderen dat alle mensen hiervoor open staan maar, meestal 99% staat er zeker voor in.

Wilt u meer info hebben dan kunt u bellen met Henk ten Napel 0653456640 dit nummer graag alleen gebruiken voor schenking en afstaan als weidemaatje.

Hoe kunt u helpen?

U kunt OOK Helpen door paardenspullen te doneren.  

 

 

Het team van Paard Zoekt Baas

Maak kennis met de vrijwilligers die werkzaamheden zijn bij Paard Zoekt Baas, Zij zijn meerdere uren per week op onze stal te vinden

Zacy Pena

Jongste vrijwilliger, rijden pony’s
The

Calijn ten Napel

Aansturen vrijwilligers, dagelijkse leiding

Mijn naam is  Calijn ten Napel, ik ben 19 jaar.

Ik heb ruim 12 jaar ervaring met verschillende soorten paarden.
Zelf heb ik 3 paarden die ik via paardzoektbaas zijn binnen gekomen een gouden plekje geven om te blijven. Het vrijwilligers werk is dankbaar en zeer leuk werk je komt  in aanraking met verschillende paarden.

Het is erg mooi te zien hoe ze opknappen en geestelijk vooruit gaan in hun gedrag. Met positieve training gaan we te werk maar vooral met veel geduld. Ook is het heel erg zwaar werk het neemt veel tijd in beslag. Het is mooi te zien dat alle paarden weer een goed tehuis krijgen dus ook een 2e kans. Ik ben erg dankbaar dat ik dit werk mag doen.

Ik hou me voornamelijk bezig het het rijden, aansturen vrijwilligers en beheer van de Facebook pagina.

Lena

vrijwilliger / rijden pony’s en vlogger
Th

Henk ten Napel

Oprichter/dagelijkse leiding

Mijn naam is henk ten Napel, geboren op 12 februari 1968.Ik ben verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken samen met mijn dochter, geven we dagelijks leiding aan een groep van meer dan 10 vrijwilligers.

Als voorzitter van de Stichting Zinloos geweld tegen Dieren kom ik dagelijks in aanraking met veel dierenleed. Ik zeg altijd:”ik ben de gelukkigste Nederlander, ik kan echt iets tegen dierenleed ondernemen”.

Community Updates

U kunt ons helpen helpen door een donatie te doen.

Doneer