20 januari

Zoals velen van jullie misschien wel in het nieuws hebben gezien. Zijn er paarden bevrijd uit een oude en vervallen schuur in Brabant. 

Wij zijn super blij dat wij de eerste drie paarden, uit de groep mogen opvangen. Zelfs naar een paar maanden verzorging, zijn ze er nog steeds verschrikkelijk slecht aan toe. 

Wij zullen proberen om alles op alles te zetten om ze te redden. Wij weten niet of ze nog een paardwaardig bestaan kunnen hebben. 

Morgen of vanavond worden ze gebracht, ze hebben enorm afwijkende voeten. Door een te doorgegroeide hoef! Ook is de lichamelijke gesteldheid extreem slecht. Ze hebben namelijk 2 jaar lang in hun eigen uitwerpselen gestaan. De de bult met uitwerpselen was 1,5 meter dik!

21 januari

De paarden zijn aangekomen op onze tijdelijke locatie aangezien, wij geen plek meer hadden op onze eigen locatie. 

De eerste paar foto’s zijn de conditie van de paarden op dit moment. Jullie moeten na gaan dat ze ergens anders 3 maanden hebben gestaan om aan te sterken. 

Helaas is de stand van Captain Morgan zijn hoeven echt ernstig. Morgen komt de dierenarts om foto’s te maken van zijn hoefbeen. 

Alle paarden zijn jaren lang niet meer buiten geweest, en zijn weinig in de hand geweest. Vandaag zijn ze voor het eerst weer sinds jaren in de volte geweest. Ze wisten niet echt hoe ze moesten reageren. De paarden hebben niet alleen lichamelijke klachten maar ook ernstige psychische klachten.

Captain Morgan kijk steeds omhoog, hij heeft klem gezeten tussen houten balken. Harley heeft extreme verlatingsangst. Als je haar weg haalt bij de groep, raakt ze volledig in paniek en gaat bibberen als een rietje. De paarden zijn niet alleen zwaar lichamelijk mishandeld, maar ook geestelijk!

Captain Morgen kijkt dwangmatig naar boven. Omdat hij bang is om zijn hoofd te stoten.

Wij gaan alles op alles zetten om deze paarden proberen een 2e kans te geven! Ook gaan maandag aangifte doen tegen de NVWA, die de paarden niet helpt. Ze laten paarden meerdere jaren staan voordat er eindelijk doorgepakt gaat worden. Meestal gebeurd het doorpakken door andere overheidsdiensten.

Teken AUB de petitie en laat de paarden niet in de kou staan, de overheid moet sneller ingrijpen bij ernstig dierenleed!

Wilt u ons werk steunen doe een aankoop in onze webshop , ga een actie opzetten, verzamel statiegeld flessen, bak taarten of doe andere creatieve dingen voor Paard Zoekt Baas, Iedereen kan helpen hoe jong ook! Voor de jongeren hebben we een speciaal actie pakket met stickers, folders en een banner. En Help ons Helpen

Ik zal jullie eerst voorstellen aan de paarden:

week 4

Arthur uit Wierden, heeft de paarden onderzocht en ze ingeënt. ook heeft hij foto’s gemaakt van de hoeven van Captain Morgan. Het zag er niet al te best uit. Door het jaren staan op de ontlasting, was het hoefbeen behoorlijk aangetast. Maar het was niet dusdanig ernstig dat we het advies kregen om hem in te laten slapen. Volgende week gaat Captain Morgen als alles mee zit naar Arthur verhuisd gaan worden en zal, samen met een zeer deskundige hoefsmid, het herstel traject ingezet gaan worden. Er is geen garantie dat Captain volledig zal herstellen. Maar we prognose ziet er redelijk uit.

Dit was een uiterst moeizame week. Captain Morgan kreeg last van koliek en heeft een hele tijd liggen rollen. We hebben met Captain Morgan, ‘s avonds een behoorlijke tijd gelopen, daarna ging het gelukkig beter.

Met Harley gaat het nu langzaam een stukje beter, de vorige keer was ze zo in paniek, dat ze haar eigen tong kapot heeft gebeten van de angst , en constant aan het mesten was. Ze was aan het zweten en zat bij elke auto paniekerig om zich heen te kijken en wilde vluchten.

Na een paar dagen hebben we haar verplaats naar onze eigen locatie, daar werd ze liefdevol in de groep opgenomen. Na een paar dagen kende je haar totaal niet weer. Ze heeft vrienden gemaakt en durft zelfs andere paarden een beetje op te jagen!

Deze dieren hebben echt heel zwaar geleden geestelijk en lichamelijk, wij hebben best wel wat paarden met ‘problemen’ gehad maar dit is echt ernstig. wij gaan proberen ons ‘te voegen’ in de strafzaak en materiële en immateriële schade te gaan proberen te claimen. Dit is nog nooit geprobeerd. Wij gaan het toch proberen. Dieren kunnen zelf niet spreken, dan zal een ander het moeten doen!