Wat doen wij?

Wij vangen zwaar verwaarloosde paarden op, deze proberen wij er weer bovenop te helpen. Nadat ze aangesterkt zijn, zoeken wij een nieuw tehuis voor deze paarden. Wij herplaatsen ook paarden van particulieren die door omstandigheden, niet meer voor hun paard kunnen zorgen.

 

Herplaatsen Paarden

Wij vangen en paarden op die verwaarloosd zijn of een trauma hebben. Wij proberen deze paarden te herplaatsen bij een nieuw goed tehuis.

Ook voor paarden van particulieren die wegens omstandigheden in de problemen zijn gekomen zoeken we naar een nieuw tehuis.

 

Omgaan met getraumatiseerde paarden

Wij krijgen regelmatig paarden in de opvang die ‘onhandelbaar en gevaarlijk’ zijn bij de oude eigenaar. Wij hebben geleerd dat paarden niet zonder een reden dit soort gedrag laten zien. Als eerste gaan we onderzoeken wat eventueel het probleem kan zijn, dit doen we in overleg met een team aan dierenartsen en osteopaten. We gaan dan zoeken naar de oorzaak en starten een herstel traject.

Educatie

Er worden regelmatig workshops gegeven over de verzorging, voeding en andere zaken die belangrijk zijn voor het welzijn van de paarden. Wij hebben gemerkt dat er nog veel mensen zijn die niet exact weten hoe om te gaan met het welzijn van de paarden. Dit werkt onbewust dierenleed in de hand.

 

 

 

Make a difference in the world

OOK JIJ kunt het verschil maken en helpen om meer paarden op te vangen.

De paarden hebben onze en uw hulp nodig, het zijn weerloze dieren die niet voor zichzelf kunnen zorgen. Wij 

Hartelijk dank!voor uw gift

Doneer NU

31 dagen

wist u dat wij iedere maand, dit zijn maar 31 dagen. Veel vaste kosten hebben

100€

dit zijn de kosten per maand per paard,voor voer en verzorging. Zonder dierenarts kosten.

20 paarden

Deze paarden kosten 2000 € per maand aan de nodige basis verzorging.

Medewerkers

Bij Paard Zoekt Baas werken enkel vrijwilligers, er gaat geen geld naar lonen. 

Ontstaan

Paard Zoekt Baas is opgericht in 2012 door de Stichting Zinloos Geweld tegen Dieren, die reeds sinds 2000 strijd tegen dierenleed.

Paard Zoekt Baas is volledig een vrijwilligers organisatie, wij zijn volledig afhankelijk van donaties. Wij krijgen geen subsidies van de overheid. We hebben in het korte bestaan al meer dan 800 paarden een nieuw goed tehuis gegeven. Dit konden we alleen doen door de inzet van de vrijwilligers, die iedere dag paarden verzorgen en trainen om mensen weer te leren vertrouwen.

We vangen verwaarloosde en mishandelde paarden op, maar ook paarden van particulieren die er om welke reden dan ook niet meer voor kunnen zorgen.

Bij het afstaan van een paard hoeft er geen bedrag betaald te worden, dit omdat mensen die in de financiële problemen zijn gekomen, niet ook nog  een bedrag kunnen betalen voor het afstaan van het paard.

Het komt maar al te vaak voor, dat de eigenaar van een paard, het beste tehuis zoekt, deze kosten vaak veel geld, wat de eigenaren niet hebben. Ze laten hun paard te lang staan en kunnen niet de juiste verzorging geven. Regelmatig worden deze paarden in beslag genomen en komen die weer in de opvang, waar wij weer moeten zorgen dat ze op gewicht komen. Daarom hebben we liever de paarden als ze nog gezond zijn dan hebben we aanzienlijk minder werk om ze aan te laten sterken en om weer een goed tehuis voor het paard te zoeken.

GEEF om deze paarden en help ons helpen! Doneer aub zonder uw hulp kunnen wij dit werk niet doen!

KLIK OP DEZE LINK VOOR HET FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017

 

The horse, with beauty unsurpassed, strength immeasurable and grace unlike any other, still remains humble enough to carry a man upon his back” — Amber Senti

 


Thanks