20 januari

Zoals velen van jullie misschien wel in het nieuws hebben gezien. Zijn er paarden bevrijd uit een oude en vervallen schuur in Brabant. 

Wij zijn super blij dat wij de eerste drie paarden, uit de groep mogen opvangen. Zelfs naar een paar maanden verzorging, zijn ze er nog steeds verschrikkelijk slecht aan toe. 

Wij zullen proberen om alles op alles te zetten om ze te redden. Wij weten niet of ze nog een paardwaardig bestaan kunnen hebben. 

Morgen of vanavond worden ze gebracht, ze hebben enorm afwijkende voeten. Door een te doorgegroeide hoef! Ook is de lichamelijke gesteldheid extreem slecht. Ze hebben namelijk 2 jaar lang in hun eigen uitwerpselen gestaan. De de bult met uitwerpselen was 1,5 meter dik!

21 januari

De paarden zijn aangekomen op onze tijdelijke locatie aangezien, wij geen plek meer hadden op onze eigen locatie. 

De eerste paar foto’s zijn de conditie van de paarden op dit moment. Jullie moeten na gaan dat ze ergens anders 3 maanden hebben gestaan om aan te sterken. 

Helaas is de stand van Captain Morgan zijn hoeven echt ernstig. Morgen komt de dierenarts om foto’s te maken van zijn hoefbeen. 

Alle paarden zijn jaren lang niet meer buiten geweest, en zijn weinig in de hand geweest. Vandaag zijn ze voor het eerst weer sinds jaren in de volte geweest. Ze wisten niet echt hoe ze moesten reageren. De paarden hebben niet alleen lichamelijke klachten maar ook ernstige psychische klachten.

Captain Morgan kijk steeds omhoog, hij heeft klem gezeten tussen houten balken. Harley heeft extreme verlatingsangst. Als je haar weg haalt bij de groep, raakt ze volledig in paniek en gaat bibberen als een rietje. De paarden zijn niet alleen zwaar lichamelijk mishandeld, maar ook geestelijk!

Captain Morgen kijkt dwangmatig naar boven. Omdat hij bang is om zijn hoofd te stoten.

Wij gaan alles op alles zetten om deze paarden proberen een 2e kans te geven! Ook gaan maandag aangifte doen tegen de NVWA, die de paarden niet helpt. Ze laten paarden meerdere jaren staan voordat er eindelijk doorgepakt gaat worden. Meestal gebeurd het doorpakken door andere overheidsdiensten.

Captain heeft problemen gehad en we dachten dat hij het niet zou overleven, dit omdat hij ernstige gezondheidsproblemen heeft gehad. Maar gelukkig hebben we alles op alles gezet om hem proberen te laten genezen. Met een team van dierenartsen hebben we het gered en staat Captain momenteel ter adoptie…missie geslaagd!

Wel had dit voorkomen kunnen worden, als de overheid eerder in had gegrepen. Wij hebben berichten ontvangen dat de controlerende instanties op de hoogte waren van het schrijnende situatie in de ‘kapschuur’.

Wij gaan middels samen met het initiatief rechtvoordieren.nl onderzoeken wie welke rol, wanneer heeft gespeeld en wij zullen de betreffende organisatie daar op aanspreken.

Teken AUB de petitie en laat de paarden niet in de kou staan, de overheid moet sneller ingrijpen bij ernstig dierenleed!