Hoe berekenen wij het adoptie bedrag voor de paarden ?

Dat is eigenlijk niet zo heel makkelijk uit te leggen. We hanteren het systeem dat de paarden die “beter in de markt” liggen, hier bedoelen we mee paarden die jong zijn en nog veel kunnen, met goede ouders,  de kosten dragen voor paarden die oud en gebrekkig zijn.

Als je een paard adopteert doe je ook een donatie (zit bij het adoptie-bedrag in) voor een paard die lang blijft staan en waar we veel kosten aan hebben.

 De mensen die een paard ter adoptie geven hoeven geen geld  te betalen voor het afstaan van het paard of pony. Bij veel opvangen moet er een bedrag betaald worden voor het afstaan van een paard of pony. De stichting Zinloos geweld tegen Dieren heeft bij het opstarten van Paard Zoekt Baas aangegeven dat zij eventueel garant staan, indien nodig, voor de extra kosten die normaal betaald zouden worden voor het afstaan.

Het is in het verleden voorgekomen dat mensen in de financiële problemen kwamen en geen goed adres konden vinden voor hun paard. Die adressen waren er wel, maar de mensen hadden de middelen niet om te betalen voor het afstaan.

Deze paarden werden ongewild verwaarloosd, omdat niemand deze gratis op wilde nemen. En naar de slacht of verpatsen op marktplaats konden ze niet over hun hart verkrijgen.

De kosten die wij per maand hebben aan voedsel, stalling en hoefsmid bedragen ongeveer 250 euro per maand. Wij werken 100 procent met vrijwilligers.

In 2018  hebben wij bijna 12000 euro uitgegeven aan dierenartskosten.

Iedereen kent onze Sunny wel broodmager en 26 jaar oud. Sunny heeft 8 maanden bij ons gestaan en heeft onderzoeken gehad voor cushing, sunny was hier positief op getest. Het adoptie-bedrag voor Sunny was 100 euro. Je kunt op de achterkant van een bierviltje wel berekenen dat als je teveel van dit soort paarden opneemt je failliet zou gaan en deze paarden geen kans krijgen. 

De kosten bedroegen 2300 euro en we kregen 100 euro, sunny heeft ons 2200 euro gekost.

Wij hopen dat we u wat meer inzicht hebben gegeven hoe we werken en hoe we ook paarden als Sunny en de Silvers kunnen blijven opvangen.