Paard Zoekt Baas is opgericht in 2012 door de Stichting Zinloos Geweld tegen Dieren, die reeds sinds 2000 strijd tegen dierenleed.

Paard Zoekt Baas is volledig een vrijwilligers organisatie, wij zijn volledig afhankelijk van donaties. Wij krijgen geen subsidies van de overheid. We hebben in het korte bestaan al meer dan 800 paarden een nieuw goed tehuis gegeven. Dit konden we alleen doen door de inzet van de vrijwilligers, die iedere dag paarden verzorgen en trainen om mensen weer te leren vertrouwen.

We vangen verwaarloosde en mishandelde paarden op, maar ook paarden van particulieren die er om welke reden dan ook niet meer voor kunnen zorgen.

Bij het afstaan van een paard hoeft er geen bedrag betaald te worden, dit omdat mensen die in de financiële problemen zijn gekomen, niet ook nog  een bedrag kunnen betalen voor het afstaan van het paard.

Het komt maar al te vaak voor, dat de eigenaar van een paard, het beste tehuis zoekt, deze kosten vaak veel geld, wat de eigenaren niet hebben. Ze laten hun paard te lang staan en kunnen niet de juiste verzorging geven. Regelmatig worden deze paarden in beslag genomen en komen die weer in de opvang, waar wij weer moeten zorgen dat ze op gewicht komen. Daarom hebben we liever de paarden als ze nog gezond zijn dan hebben we aanzienlijk minder werk om ze aan te laten sterken en om weer een goed tehuis voor het paard te zoeken.

GEEF om deze paarden en help ons helpen! Doneer aub zonder uw hulp kunnen wij dit werk niet doen!

KLIK OP DEZE LINK VOOR HET FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017

 

The horse, with beauty unsurpassed, strength immeasurable and grace unlike any other, still remains humble enough to carry a man upon his back” — Amber Senti

 


Thanks

Hoe kunt u helpen?

U kunt OOK Helpen door paardenspullen te doneren.  

 

 

Het team van Paard Zoekt Baas

Maak kennis met de vrijwilligers die werkzaamheden zijn bij Paard Zoekt Baas, Zij zijn meerdere uren per week op onze stal te vinden

Zacy Pena

Jongste vrijwilliger, rijden pony’s
The

Calijn ten Napel

Aansturen vrijwilligers, dagelijkse leiding

Mijn naam is  Calijn ten Napel, ik ben 19 jaar.

Ik heb ruim 12 jaar ervaring met verschillende soorten paarden.
Zelf heb ik 3 paarden die ik via paardzoektbaas zijn binnen gekomen een gouden plekje geven om te blijven. Het vrijwilligers werk is dankbaar en zeer leuk werk je komt  in aanraking met verschillende paarden.

Het is erg mooi te zien hoe ze opknappen en geestelijk vooruit gaan in hun gedrag. Met positieve training gaan we te werk maar vooral met veel geduld. Ook is het heel erg zwaar werk het neemt veel tijd in beslag. Het is mooi te zien dat alle paarden weer een goed tehuis krijgen dus ook een 2e kans. Ik ben erg dankbaar dat ik dit werk mag doen.

Ik hou me voornamelijk bezig het het rijden, aansturen vrijwilligers en beheer van de Facebook pagina.

Lena

vrijwilliger / rijden pony’s en vlogger
Th

Henk ten Napel

Oprichter/dagelijkse leiding

Mijn naam is henk ten Napel, geboren op 12 februari 1968.Ik ben verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken samen met mijn dochter, geven we dagelijks leiding aan een groep van meer dan 10 vrijwilligers.

Als voorzitter van de Stichting Zinloos geweld tegen Dieren kom ik dagelijks in aanraking met veel dierenleed. Ik zeg altijd:”ik ben de gelukkigste Nederlander, ik kan echt iets tegen dierenleed ondernemen”.

Community Updates

U kunt ons helpen helpen door een donatie te doen.

Doneer