Slechte controle nieuwe adoptanten?!

Bij Paard Zoekt Baas is bijna/geen controle wie een paard adopteert. Het zijn wekelijk slaap tabletten, net zoals deze kleine!

Het is weer eens zover, jullie hebben mij een langere tijd moeten missen met het schrijven van een blog, maar niet getreurd, ik ben jullie niet vergeten!

Er zijn soms kwade stemmen op Facebook die zeggen dat onze controle niet goed is omdat er “zoveel” paarden terugkomen. Eerst wil ik jullie een situatie schetsen dat er meer dan 800 paarden van ons in Nederland rond rennen in een termijn van een jaar of 6. Dit zijn natuurlijk errggggggg veel paarden, als er jaarlijks 10 terugkomen, tja …waar praat je dan over in aantallen. Als er elk jaar 100 terug zouden komen, ja dan moeten we gaan twijfelen aan hoe we de nieuwe adoptanten kiezen.

Maar goed, ik ga het toch maar eens uitleggen hoe we controleren hoe het met de paarden gaat.

Als eerste hebben de meeste mensen die een paard hebben afgestaan contact met de nieuwe adoptant.

Ten tweede hebben we via Facebook heel erg veel oren en ogen, er is altijd wel iemand die weet waar een paard van Paard Zoekt Baas staat en hoe het ermee gaat.

Ten derde vragen wij regelmatig recente foto’s van de adoptiepaarden van Paard Zoekt Baas.

Wij vragen van de nieuwe adoptanten foto’s waar de paarden komen te staan en we brengen regelmatig paarden naar de nieuwe adoptant. Nu hoor ik de negatieve geesten onder ons alweer roepen: ‘ja, maar ze kunnen foto’s nemen op een andere stal die veel mooier is’,’ jullie moeten strenger controleren of de adoptanten wel geld hebben voor een paard’.

Met zulke opmerkingen kunnen wij helaas niets, de overheid vraagt toch ook niet aan zwangere vrouwen of ze wel de middelen hebben en kundig genoeg zijn om een kind ter wereld te brengen en te onderhouden…..

Ook krijgen we regelmatig de vraag wat de persoonlijke omstandigheden zijn waarom een paard terugkomt. Tja…..we kunnen moeilijk bij de Facebook post gaan vermelden dat de adoptant: een terminale ziekte heeft, baan verloren is, in de bajes zit, het paard via de rechter teruggehaald is, scheiding, in de schuldsanering terecht is gekomen of andere zaken die buiten je macht liggen.

En ja, er zijn ook wel eens mensen die ons proberen te bedonderen, helaas hoort dat nu eenmaal bij het ras mens! Deze mensen hebben het geweten. Wij schromen niet om een rechtszaak tegen deze mensen op te starten en hebben alle procedures tot op dit moment gewonnen.

Maar gelukkig gaat het in de meeste gevallen erg goed en hebben we een uitermate goed contact met de adoptanten. Helaas gaat het in sommige gevallen ook wel eens niet goed en zijn de adoptanten ontevreden over hoe de zaken gegaan zijn. Meestal gaat het om het feit dat er geen geld terug gegeven wordt. Dit is ook 1 van de dingen waar we goed over nagedacht hebben en dit staat ook in het contract. Het moet niet zo zijn dat je een paard adopteert en het paard na een paar maanden weer terug komt brengen omdat de kinderen erop uitgekeken zijn. Of omdat je op de website van Paard Zoekt Baas een ander leuk paard ziet.

Hetgeen wat mij het meest verbaasd is dat sommige mensen vragen of ze ook een paard kunnen omruilen……ja, jullie lezen het goed…..omruilen als een paar schoenen…..
Dit doen wij natuurlijk nooit.

Ik hoor nu alweer mensen zeggen: ‘je moet je niet gaan verdedigen’. Dat klopt, ik ga me ook zeer zeker niet verdedigen, ik probeer alleen maar zaken te verduidelijken. Ik ben me bewust dat hoe groter Paard Zoekt Baas wordt, steeds meer mensen hun mening hebben over Paard Zoekt Baas. Iedereen mag zeker zijn/haar mening hebben, dat is iedereen zijn/haar goed recht.
Maar wat mij soms verbaasd is dat mensen dingen roepen, die ze niet uit eerste hand hebben….maar goed dat is internet. Als je daar niet tegen kunt moet je niet op internet zijn.

Ik wil in ieder geval iedereen bedanken die een paard van ons heeft geadopteerd en natuurlijk ook diegene die ons een warm hart toedragen door het schenken van spullen en het doen van donaties, zodat we ons werk kunnen blijven doen.

Ik heb het al meerdere keren aangegeven, maar wij willen volledige openheid van zaken geven, daarom hebben we de jaarstukken van 2018 online staan. U kunt dan ook zien hoe wij de gelden die door u geschonken zijn worden besteed.

Ik ben 1 van de gelukkigste mensen op aarde, ik kan echt actief, met een team van vrijwilligers echt iets ondernemen tegen het leed onder paarden. Veel anderen zouden dat wel willen, maar hebben de mogelijkheden niet om dit op zo’n grote schaal te doen.

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *