Pffffffffffffffff

Hoi beste paarden vriendjes en vriendinnetjes,

Naar aanleiding van het onderzoekje dat gehouden is onder jullie, waar meer dan 2500 mensen hebben meegedaan, waarvoor dank . Waren er suggesties dat mijn blogs wat positiever moesten zijn. 

Tja, positiever…….en niet schrijven vanuit gevoel……tja…….pfffffff… positief schrijven over uitgemergeld paarden, hoeven waar jaren lang niets aan gedaan is en paarden die jaren lang in hun eigen stront hebben gestaan met hoeven als schoenen van Pipo de clown. Zie meer elke keer een horror clown voor me met al dat leed. Inplaats van de goedlachse Pipo met zijn sprankelende ogen vol vreugde.

Maar je gelooft het niet, heb ook wel positief nieuws te melden! Neem nu onze Captain Morgan, die waar sommige mensen dachten dat hij afgeschreven was en ze zich afvroegen of hij niet moest gaan grazen op de eeuwige groenen weides? Maar die door veel goede zorg en veel liefde toch nu opgeknapt is. En de geboorte die goed is gegaan van Cootje, nadat bij 1 van de verwaarloosde merries het veulen helaas maar 30 minuten mocht leven wat veel verdriet opleverde.

Ik spreek voor mezelf, maar ook voor alle andere vrijwilligers, dat als je de paarden binnen ziet komen, zo slecht ,dat zelfs de paarden slager ze niet wil hebben dit omdat er geen vlees aanzit. 

Ho stop…..Nee bij ons gaat geen enkel paard naar de slager, ga het gelijk maar even schrijven voordat er weer een ernstige storm opsteekt bij Facebook of Bokt dat onze paarden naar de slager gaan om er een paar euries aan te verdienen……nee zelf het levens einde van een paard mag geld kosten.

Ik ben echt blij dat er zoveel mensen Paard Zoekt Baas een warm hart toedragen, dat voelt als een warme deken in een koude nacht…..ha ha ha lijkt wel poëzie! Maar  het is wel zo, al die mensen die ons een warm hart toedragen en acties gaan opzetten en donaties doen. 

Paard Zoekt Baas is in enkele jaren uitgeroeid tot 1 van de grootste opvang van paarden in Nederland. Dat is ook de reden dat wij volledige openbaarheid geven van onze financiën. Wij zijn voor een grote mate afhankelijk van donaties van u, zonder deze donaties zouden we meer dan de helft minder paarden op kunnen vangen. Als het goed is komt het jaarverslag begin volgende week online. 

De andere zijde van het harde groeien is dat wij telkens moeten opschalen in capaciteit en de communicatie naar de mensen toe, ik weet dat dat erg lastig is we hebben momenteel 61000 volgers op Youtube, 59000 volgers op Facebook en op Insta 90.000 volgers en momenteel ook actief op Tiktok. Dit zijn gigantische stromen van berichtjes die wij dagelijks moeten verwerken. Per dag krijgen we meer dan 800 berichtjes te verwerken, dit wordt gedaan door een groep van 5 personen. Dit moet allemaal na school en het werken bij de paarden gedaan worden.

Soms zijn er mensen die geen antwoord krijgen, omdat deze tussen de grote stroom van berichten over het hoofd worden gezien. Daarvoor wil ik mijn verontschuldiging voor aanbieden. Ook is het zo dat er relatief korte antwoorden gegeven worden. Sommige mensen ervaren dit als bot en onbeschoft. 

Ik kan jullie wel vertellen dat dit zeker niet als bot en onbeschoft bedoeld is, maar dit wordt gedaan uit noodzaak om iedereen proberen te beantwoorden. 

Als jullie beste……. super bedankt voor je bericht….wij zijn super blij…..met de meest vriendelijke groeten…..Er bij zouden denken, zou het bericht als minder bot en onbeschoft worden ervaren voor sommigen en zouden we daardoor al geholpen zijn.

Lieve mensen nu ook weer is er een pony binnengebracht die 1,5 jaar heeft vast gestaan niet de juiste hoefverzorging heeft gehad en die momenteel loopt alsof ze op een spijkerbed wandelt. Zij heeft maanden van revalidatie nodig. Binnenkort zullen jullie kennis met haar maken, de lieve  dame op leeftijd zal net zolang bij ons blijven totdat ze echt opgeknapt is en ter adoptie zou kunnen. Verheug me nu al dat jullie kennis met haar kunnen maken en kunnen zien wat wij doen een soort van ‘good feeling’ verslag.Dan kan iets negatiefs toch weer iets moois worden.

Fijne zonnige dag vandaag en maak er iets moois van 😉 Zal vandaag maar eens geen link plaatsen om te doneren!

Henk ten Napel

Disclaimer foto http://clipart-library.com/pictures-of-scared-people.html moest anders ben je de klos :=)

Published by

4 thoughts on “Pffffffffffffffff

 1. Hallo Henk, Calijn en vrijwillige dames,

  Positiever moeten zijn in je berichten met paarden die zò verwaarloosd binnen komen, hoe dan? Blijf jezelf en schrijf met de toon zoals je gevoel je verteld, want zo is het eerlijk, mensen die het tè negatief vinden zijn niets gewend en denken dat alles vanzelf gaat maar zien niet alle stress, zorgen verdriet, tegenslag, frustratie, boosheid en welke emoties er nog meer bestaan.

  Ik ben ènorm blij, en zag het al stilletjes gebeuren op de video’s, dat vooral Captain M zo begint en durft te genieten van zijn nieuwe leven van ” domweg gelukkig paard zijn.” Dit bewijst dat jullie vertrouwen en zorgen zoveel goeds doen, dat donaties dit soort prachtige paarden ( ik zag al dat de kapschuur paarden ècht prachtig waren) kunnen helpen met behandelingen en event. medicatie.

  Als ik de mogelijkheid èn financien had dan zou ik dolgraag een paard adopteren, helaas lukt dat niet. Mijn eigen paard *( riv) was ook een ” opknapper/ oplapper, en door veel liefde, vertrouwen, geduld, zorg, supplementen, goed voer enz. is het me gelukt om hem weer paard te laten zijn, de veearts dacht dat ik een ander paard had. Groter compliment kon ze me niet geven. Dat bewijst wat goede zorg kan uithalen en dàt doet PZB! Kudos voor jullie 👌👍

 2. Wat afschuwelijk is….en door bijna niemand gezien wordt, omdat het in afgesloten schuurtjes, garageboxen, rommelhokken en ook mooie stallen gebeurt….dat kan je niet positief benoemen…dat zou liegen zijn…het positieve is dan nog wel dat deze verschrikkingen der mensheid door jullie zichtbaar worden en ook aan jullie worden toe vertrouwd….en er op welke wijze dan ook een einde komt aan het lijden dat deze dieren moesten doorstaan door wangedrag van onze soort. Door welke reden dan ook…geen enkele rechtvaardigt een lot als dat van Captain…bijvoorbeeld. Jullie treffen het aan….en gisteren hoorde ik jou Henk dit paard ook als voorbeeld noemen…hoe het jullie heeft geraakt!! jullie halen deze paarden op en het raakt je vlgs mij tot in je ziel…Jammer dat ik niet in de buurt woon….ik zou af en toe wel een handje kunnen helpen denk ik zo nu en dan…en doe nu maar wel die link…of verzin iets met een lidmaatschap??? ik vond die 50 cent voor iedere volger op fb ook wel een heel erg goede optie!!! en ook nog veel dank voor het paard dat bij jullie kwam dat het goed heeft gehad, maar die niet kon blijven vanwege andere ingrijpende redenen, die komen ook bij jullie…dat bestaat dus ook…….en daarom is er nu zo”n lief vriendje voor mijn paard hier….we zorgen goed voor hem en ook een klein beetje voor zijn vorige baasje, waar ook verdriet en gemis is ……we doen het ook voor elkaar en vooral voor de paarden! Intussen…. veel liefs en groetjes van Max, Pablow en Heleen

 3. Ik blijf me verbazen. Jullie doe prachtig werk. Je hebt een zeer mooie dochter die de Zelf de ambities heeft als haar vader. Sjapoo. Ga vooral zo door Super knap dit. En Henk wou dat ik iets van jou schrijfkunst mee had, je doet het geweldig.
  Gr esther

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *