Het gaat de verkeerde kant op door Corona :-(

Allereerst wil ik jullie allemaal super bedanken voor de steun aan Paard Zoekt Baas. Na mijn laatste blog is er een gigantisch bedrag van € 8154,- geschonken, zodat we in ieder geval de schrijnende gevallen een plek kunnen geven binnen de Paard Zoekt Baas familie!

Ik heb echt gemerkt dat een hele grote groep mensen ons werk wel erg belangrijk vinden en dat stoppen met Paard Zoekt Baas niemand zou willen, omwille van het welzijn van de paarden.

We zijn nu een maand verder na het afkondigen van de maatregelen en je ziet dat de aanvragen voor opvangplekken met 50 procent is gestegen. Dit is ernstig en ik houd mijn hart vast voor de komende maanden!

Wij hebben bij ons in de opvang geen extra plekken meer, we hebben nog wel een andere locatie waar we de paarden onder zouden kunnen brengen. Alleen zijn de kosten daar veel hoger dan bij onze eigen opvang. Een paard kost daar 345 euro per maand. 

Dit is natuurlijk niet goedkoop maar er staat een behoorlijke druk op Paard Zoekt Baas om toch de meest schrijnende gevallen op te nemen binnen de Paard Zoekt Baas familie. 

Wij hebben daar hulp voor nodig, zonder deze hulp kunnen we helaas niet de schrijnende gevallen opvangen. 

Uitbreiden kan alleen door donaties per maand, dit omdat we moeten gaan calculeren hoeveel paarden we extra op kunnen vangen op de andere locatie. Als de kosten voor de stalling gedekt zouden worden, dan zijn de paarden die onze hulp het hardst nodig hebben geholpen. We hebben een andere partij bereid gevonden op in ieder geval de extra kosten op zich te nemen (maximaal €15.000)

Nu genoeg corona nieuws, iedereen is moe van dat nieuws!

Na het droevige nieuws van het overlijden van Romeo, het veulen van Betty, hebben we dankzij jullie het voor elkaar kunnen krijgen dat we in een razend tempo een nieuw adoptieveulen hebben kunnen vinden, een pluim voor jullie!

Er zijn verschillende partijen bezig geweest om er voor te zorgen dat het veulen Timmy Turner  geaccepteerd werd door zijn adoptiemoeder. 

Het is bij Paard Zoekt Baas een “ rollercoaster” tussen blijheid en verdriet. Maar het is echt het mooiste wat ik ooit heb gedaan en ik weet ook dat ik dit kan zeggen namens alle vrijwilligers, die zich inzetten voor de paarden.

Ik wil afsluiten met nogmaals iedereen te bedanken voor alle hulp aan de paarden. Zonder uw hulp zouden zij zeker niet meer in leven zijn, daarom heb ik het woord familie ook genoemd. Zonder uw hulp zouden wij helemaal niet kunnen bestaan en zouden de dieren die door uw hulp gered zijn  ……. geen nieuw goed tehuis hebben gevonden. We zijn een soort van familie met z’n 56000 den! 

Wij weten dat er soms zaken niet helemaal goed gaan, maar we zijn volledig afhankelijk van vrijwilligers en ik hoop dat u daar begrip voor heeft. We proberen zo goed mogelijk met de middelen die we hebben ons best te doen.

Ik hoop niet dat jullie allemaal op de koffie komen bij ons, zou het een beetje te druk gaan worden en krijgen we ruzie met de politie en de overheid!

Wij hebben voor onze maanddonateurs een bedank box voor hun maandelijkse steun , er zit wel een kledingstuk in dus graag kledingmaat doorgeven ;-).

Bent u een maand donateur geworden, graag even een mail versturen aan mij: henk@paardzoektbaas.nl

Groeten,

Henk ten Napel

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte

ontmoet Paard Zoekt Baas

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *