De spuit erin en weg ermee als ze te veel kosten

 

Lieve dierenvrienden,

Het moet me toch maar weer eens iets van het hart, jullie kennen me nu een beetje, ik maak van mijn hart geen moordkuil, dus maar weer even in de pen geklommen, bedoel wat op beeldscherm gezet doormiddel van het indrukken van toetsen. Niemand kan mijn ‘hanepoten’ ontcijferen, als ik met een pen schrijf.

Ik realiseer me goed dat iedereen een mening heeft op Facebook, iedereen zit lekker anoniem achter zijn/haar computer een mening te geven, begrijp me goed dat we hier zeker niet op tegen zijn, anders moeten we het er niet opzetten.

Maar de discussie omtrent Captain gaat me toch wel een beetje aan het hart, als mensen beginnen te schrijven dat het te veel zou kosten als je 1 paard zou helpen en opmerkingen van “met dat geld kun je ook veel andere paarden helpen” schieten me toch een klein beetje in het wel bekende keelgat.

Ik ken iemand die 3500 euro heeft uitgegeven aan een kunst heup voor een hond, die ze gekocht heeft voor 500 euro, voor dat geld kun je 6 nieuwe honden kopen. Of je geeft het geld aan een asiel, die mensen kunnen er weer 20 andere zwerfhonden mee helpen. Zonde van het geld voor die kunstheup kun je ook veel andere honden mee helpen! 

Je doet alles voor een dier waar je de zorgplicht over hebt, zo heeft onze hond Dex Ibuprofen tabletten gevreten 40 stuks, hij had geen hoofdpijn maar vond de suikerlaag lekker, dit grapje  Heeft wel 1300 euro gekost weekeindje kliniek in Ommen, voor dat geld konden we 6,5 nieuwe pups voor kopen en heel veel kilo’s suiker.

Als het om het geld gaat, dan had Captain en de andere 12 paarden beter nog een paar jaar kunnen blijven staan in de hoop stront van 1,5 meter. en hadden er ook geen kosten aan gemaakt hoeven te worden, hadden ze van zelf wel gestorven van de honger en waren de hoeven wel verteerd door de ammoniak in de poep en waren de 13 paarden vanzelf wel verteerd  naar enkele jaren. Dat was de goedkoopste oplossing geweest.

Het daar weghalen en het verzorgen voordat ze bij ons kwamen heeft 26000 euro gekost aan transport en stalling….en de nodige medische zorg, ja jullie lezen het goed 26000 euro….whouwwww wat een bult  ( dat is Twents voor veel ) geld, met dat geld kun je heel erg veel andere paarden mee redden.

Maar goed als geld de leidraad moet gaan worden, moeten we in Nederland geen dieren meer in beslag laten nemen en ze gewoon laten creperen, uiteindelijk gaan ze vanzelf wel dood van honger of andere medische problemen, lekker goedkoop, het zijn toch maar dieren!

En natuurlijk moeten we niet vergeten wat het kost om die mensen te berechten en voor de rechter te krijgen, wegens het verwaarlozen van dieren, kappen met dat verspillen van al dat belastinggeld

Maar goed dan maar niet praten over miljarden aan belastinggeld die gestoken wordt in bepaalde projecten zoals de hoge snelheid trein en andere zaken, die nooit gebruikt gaan worden kun je beter een paar euro belastinggeld besparen en de dieren laten creperen. Scheelt aan het einde van de rit misschien 50 cent op je belastingaangifte en dat is natuurlijk mooi meegenomen in deze uiterst dure tijd, waar de beurzen inklappen door Corona.

Maar als uiteindelijk Captain en of andere paarden niet meer opknappen en uiteindelijk het besluit genomen gaat door de dierenarts dat we afscheid moeten gaan nemen, voelt dit zeker niet als valen. Wij hebben alles op alles gezet om het te proberen. 

Vaak merk je met honden, dat mensen ellenlang het advies van een dierenarts om in te laten slapen negeren…..waarvoor ….voor je eigen gevoel. Ik heb ook al een paar keer een hond in moeten laten slapen. Je wil je beste maatje niet missen, maar het laten leven zou egoïstisch zijn, laten leven voor je eigen gevoel….tja …  

Wij bij Paard Zoekt Baas staan er ook zo in, proberen om een paard te redden, maar als onze dierenarts aangeeft dat het niet meer kan, zullen wij de laatsten zijn die, blijven proberen en doorgaan om ons zelf een goed gevoel te geven…Ik heb laats nog tegen mijn dochter gezegd als het inslapen van een paard ons niets meer doet, dat we dan echt moeten gaan stoppen met Paard Zoekt Baas! Iedere keer als je een paard in moet laten slapen is dit voor iedereen een emotionele aangelegenheid, iedereen is daar altijd kapot van.

Maar goed, laat ik positief afsluiten, anders is mij blog helemaal zo ‘zwartgallig’. Ik/wij van Paard Zoekt Baas zijn super blij met al die mesen die ons werk mogelijk maken. Er zijn veel positieve en lieve berichten geweest over Captain, veel mensen leven met hem en andere paarden mee, daar zijn we super blij om. 

En ik wil echt een keer al onze vrijwilligers bedanken (ha ha bedank ook mezelf, ben ook vrijwilliger ) die het iedere dag weer mogelijk maken, 7 dagen in de week de paarden te verzorgen en geloof me dat is een mega klus, soms lijkt het wel een ziekenboeg bij ons op stal.

Nogmaals super bedankt voor alle steun doormiddel van donaties en bemoedigende berichten.

Groeten,

Henk ten Napel en natuurlijk Captain

 

Published by

6 thoughts on “De spuit erin en weg ermee als ze te veel kosten

 1. Kullie doen wat je kunnen, wat in je macht ligt, wat reëel is en halen het beste uit de situatie van ieder dier. Soms helaas met mindere afloop. Als mens vind ik het fijn te denken dat hij al dankbaar is voor alle goede zorgen sinds hij bevrijd is
  Dat pakt niemand hem af. Ik houd mijn vingers gekruisd dat hij het gaat redden. Hij moét toch na al die ellende in ieder geval nog een poosje mogen genieten….het is hem zo gegund

  1. Ik vind dat sommigen te egoïstisch zijn. Ze doen alles om het dier te laten leven. Kijk naar het dier heeft het een waardig bestaan na behandeling dan zeg ik doen ook al kost het duizenden euro’s. Heeft het dier na behandeling of operatie geen dierwaardig bestaan en dat zal de DA ook aangeven dan is inslapen de beste optie hoe graag wij anders zouden willen.

 2. heel goed Henk, of ik mezelf hoor! Heb respect voor wat jullie voor de paarden en pony’s doen, zou willen dat ik er de faciliteiten voor had. Heb opmijn manier twee oudejes een prettig leven gegund en lopen hier vrolijk rond. Je doet wat je voor een dier kan doen! En dat doen jullie!

 3. Beste Henk,

  Ik zal nu wel een berg kritiek over mij heen krijgen,maar je inzetten voor iets van jezelf ,( die kennis van jou die haar hond een nieuwe heup geeft,) is iets anders dan eindeloos donatiegeld pompen in”handelsvoorraad”.
  Soms moet je als ondernemer keuzes maken.
  Het is niet de eerste keer dat PzB donatiegeld pomp in een uitzichtloze situatie.
  Deze donaties kan de stichting beter stoppen in haalbare projecten.
  Van de ene kant doet de stichting goed werk, maar aan de andere kant buigen jullie om naar wat velen zien naar paarden mishandeling.
  Oppassen dat de jager niet de prooi wordt.

  1. Hoi,

   Ik ben blij dat we geld kunnen pompen in wat jij noemt uitzichtloze situaties. Bijna altijd knappen de ‘uitzichtloze situaties'(neem aan dat he de adoptie paarden bedoelt) op en vinden ze een goed nieuw tehuis en hebben nog jaren lang een goed onderkomen.Voor ons zijn alle projecten haalbare projecten anders beginnen we er niet aan.

   Verbaasd me wel dat jij achter je beeldscherm kunt beoordelen dat wij neigen naar dierenmishandeling, zou graag van je willen weten hoe. De dieren krijgen genoeg te eten en als er geen kwaliteit van leven is laten we ze inslapen.

   Maar toch bedankt voor je uiterst wijze woorden. Maar de paarden die wij hebben is geen handelsvoorraad het zijn dieren die onze zorg nodig hebben.

   Ben echt blij dat jij je zorgen maakt over de opvang, ik neem aan dat jij een super grote dierenvriend bent.

 4. Beste Henk,

  Ik heb zelf een paard, en als deze ziek is zal ik er alles aan doen om hem beter te maken.
  Ook al kost het mij een miljoen,bij wijze van spreken.
  De vergelijking van voor dat geld kan je ook, wat u zegt zes puppies aanschaffen raakt kant noch wal.
  U moet een eigen paard of hond niet vergelijken met wat ik noem, uw ” handelsvoorraad” mijn paard is als een familielid voor mij en daar ga ik voor door het vuur.
  Mocht hij pijn lijden en niet meer te genezen is euthanasie een optie.

  Jullie zullen de beste bedoelingen hebben met de paarden, maar ik ben van mening, en met mij velen, dat PzB soms teveel hooi op de vork neemt door geschonken donatiegeld te stoppen in uitzichtloze gevallen.
  Deze donaties kunnen beter gestopt worden in een betere bedrijfsstructuur.
  Bijvoorbeeld vang alleen paarden uit Nederland op en geef deze de juiste zorg, ipv België en paardenmarkten af te struinen naar paarden.

  Met diervriendelijke groet,
  Ciré

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *