Lantaarnpaal meer rechten dan een paard

Beste Lieve paardenvrienden,

Het leven van paarden is minder waard dan een lantarenpaal, ja jullie horen mij goed, als iemand een lantaarnpaal vernield wordt hij gelijk in de boeien geslagen en afgevoerd naar het hok met de tralies, bedoel de bajes.
Maar als mensen paarden vernielen en niets te eten geven…tja dan kun je rustig je gang gaan met hun praktijken. Als ze al komen kijken krijgt de eigenaar van de paarden een belerend vingertje met de mededeling dat diegene het nooit meer mag doen….tja…sommige mensen zijn hardleers en weer krijgen ze het vingertje van de overheids instantie…

En zo gaat het maar door….jaren…..jaren…jaren….de eigenaar van de dieren steekt letterlijk de middelvinger op naar de overheid! En ook een hele dikke! Als je iets bouwt en het mag niet komt de gemeente met een bulldozer en maakt het gebouwde met de grond gelijk!

De betreffende overheidsinstantie is laf geworden door het verliezen van te veel rechtszaken omdat ze de dossiers niet op orde hadden, tja en gezichtsverlies bij een rechter is toch veel ernstige dan paarden uit een ellendige situatie weg halen. Ik merk dat ik behoorlijk mijn GAL begin te spuwen, ben het behoorlijk zat. Jullie kennen me als bedeesd en weloverwogen met mijn woordkeuze. Misschien maar een keer aangifte doen, dat ze dieren in nood niet helpen. In de wet staat dat dat strafbaar is!

Ik heb al eens eerder iets geschreven over inbeslagnames en de laffe houding van de inspectiediensten. Ik wil niet gelijk namen van de diensten noemen maar als ze het hier lezen weten ze wel wie ik bedoel.

Het gaat helemaal de verkeerde kant op, we hebben nu in een paar jaar tijd al groepen met verwaarloosde dieren binnen gekregen waar de betreffende inspectie dienst al meerdere jaren mee bezig was…..tja meerdere jaren WTF (hier maar even een afkorting) lezen ook jongere lieden!

Jullie kunnen je natuurlijk nog wel de groep van Bo en Shusi herinneren, toen ze bij ons binnenkwamen verbaasde die dierenarts zich hoe het zover heeft kunnen komen en dat er helemaal niemand heeft ingegrepen…..tja dat verbaasde mij ook, vaak zijn de instanties te bang om door te pakken en doen ze aan “pappen en nathouden”.
Mijn dierenarts gaf toen ook aan dat als de groep van Bo en Shusi nog twee weken langer daar rond hadden gelopen ze dood waren omgevallen van de honger…Gekker moet het toch niet worden!

De groep van Benji daar zijn ze 4 jaar mee bezig geweest om ze daar weg te krijgen….ja jullie lezen het goed 4 jaar. Ze hebben het geprobeerd via bestuursrecht waarschuwen, waarschuwen, waarschuwen, dwangsommen opleggen, waarschuwen, dwangsommen, deurwaarder…maar geen geld…..Tja…en van een kale kip kun je niets plukken..
Iemand van de LID heeft eindelijk doorgepakt strafrecht! Hoppa weg de pony’s, tja zo kan het ook binnen een paar dagen vervreemd en weer een goed nieuw tehuis!

Lieve dierenvrienden ik ben het eigenlijk wel behoorlijk zat aan het worden dat er zo laat ingegrepen gaat worden door betreffende instanties, dat ik merk dat ik daar steeds meer van gefrustreerd raak. Als er gewoon iets eerder doorgepakt gaat worden hebben wij niet zoveel werk om ze weer op te knappen. Dat is ook de reden geweest dat mensen in de problemen voor niets paarden bij ons achter te kunnen laten, zodat wij weer een goed nieuw tehuis kunnen zoeken voor de paarden. En dat mensen niet te lang doormodderen bij financiële problemen.

Ik ga deze week ook een pagina aanmaken waar we onze eerste 3 grote vrienden aan jullie voorstellen en welke vorderingen we maken. Weet dat facebook heel snel is en dat berichten razend snel naar onderen verdwijnen. Zo kan iedereen die daar behoefte aan heeft de vorderingen kunnen volgen van de grote drie.

Er kwamen vragen van mensen of zij ook maandelijks/eenmalig konden doneren via de bank Natuurlijk kan dat graag zelfs.
Tja weet eigenlijk niet goed hoe ik af moet sluiten……Hopen dat een paard net zoveel rechten krijgt als een lantaarnpaal, dat klinkt ook zo raar…

Diervriendelijke groeten,

Henk!

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *