Dit is echt ongelofelijk niet normaal meer!

Beste dierenvrienden,

Ik ben echt zwaar onder de indruk jullie denken nu wat is er nu weer gebeurd welke paarden zijn er nu weer verwaarloosd of wat heeft die ten Napel nu weer te klagen…..eigenlijk helemaal niets!

Het heeft ons als team van Paard Zoekt Baas veel gedaan alle lieve berichtjes en al die tikkies van mensen die de verwaarloosde groep financieel wilde ondersteunen. Gisterenavond zijn we een paar uur op stal aan het werk geweest samen met Arthur, om te proberen de obstructie in de slokdarm weg te krijgen. Na een paar uur hadden we besloten om te kijken of het gelukt was en te wachten tot de volgende ochtend

Gisternacht heb ik mega slecht geslapen omdat ik hoopte dat Jur opgeknapt was en ik hoopte dat hij de nacht door was gekomen. Wilde ieder uur wel mijn bed uit om te kijken hoe het met onze kleine patiënt ging….De uren kropen voorbij en ik kon niet wachten, ben heel vroeg naar stal gegaan en gelukkig hij stond nog….maar zag wel dat de blokkade nog niet weg was…heb gelijk Arthur in Wierden een bericht gestuurd dat het nog niet beter was. Hij gaf aan dat we om half elf konden komen.

We waren met 6 personen om Jur te helpen, er werd met een camera gekeken of de slang goed geplaatst werd, er zijn op verschillende manieren geprobeerd om de blokkade weg te nemen door verschillende maten slangen, spoelen met water, blazen met lucht, maar helemaal niets hielp en kwam geen rommel of etensresten uit de slokdarm.

Na meer dan 2 uur proberen om Jur te helpen kon Jur niet meer, hij stond te wankelen op zijn benen, we dachten al dat hij het niet zou overleven. We hebben met elkaar gesproken of we morgen opnieuw het moesten gaan proberen. Na een paar minuten hebben we besloten om hem te laten gaan en niet nogmaals de martelgang door te laten maken. Het doet echt ontzettend veel pijn om een pony zo te zien lijden met slangen in zijn neus en het vechten tegen het gevoel dat hij zou gaan stikken! Je kunt je daar alles bij voorstellen. Ik heb ook ooit eens een slang naar binnen gekregen via mijn mond die ik telkens weg moest slikken…..dat benauwde gevoel kreeg ik weer terug toen ik Jur daar zag vechten tegen de ademnood…

Jur had zich zeker niet verslikt in eten, maar het probleem was waarschijnlijk veel groter een gezwel of een ander probleem, wat niet te opereren zou zijn….
We hebben Jur naar buiten gebracht en afscheid genomen, daarna kwam Arthur om Jur in te laten slapen….Dit zijn de moeilijkste momenten….van de opvang…..Maar je moet eerlijk zijn naar een dier toe….voor wie laat je een dier leven…voor je eigen gevoel?
Lieve Jur, het spijt ons dat we je niet hebben kunnen redden…..

Nogmaals wil ik iedereen bedanken die met onze kleine Jur heeft meegeleefd, daar was ik echt van onder de indruk….En wij wensen jullie allemaal een goed 2020 en we hopen, dat we in het volgende jaar veel paarden/pony’s kunnen helpen aan een goed nieuw tehuis…

Wij willen Arthur en zijn team bedanken voor hun inzet om Jur te helpen, we zijn blij dat Arthur uit Wierden onze paardenarts is, hij heeft veel kennis in huis en geavanceerd materiaal…om paarden te helpen..Als het hem niet lukt, dan zijn we overtuigd dat niemand anders het zou kunnen!

Groeten,

Henk ten Napel

Published by

8 thoughts on “Dit is echt ongelofelijk niet normaal meer!

 1. Lief, zorgzaam team van paard zoekt baas, wat een naar bericht. Zo hard gevochten met en voor Jur. De moeilijkste beslissing moeten nemen gaat je niet in de koude kleren zitten.
  Lieve Jur ondanks alles ben je gelukkig in goede handen geweest de laatste dagen van je leventje. We hadden het je zo anders gegund. Rust zacht kleine stoere vechter, jij zal niet vergeten worden.
  Ik wens het zorgzame team heel veel sterkte toe. Troost je met de gedachten dat je alles in je vermogen hebt gedaan, hoe moeilijk dit ook is, het is goed.
  Sterkte allemaal!

 2. Wat heftig dit zeg. Jullie hebben je best gedaan. Meer als dat kon je niet doen. Arme arme beestje jullie gunde hem zo een goed leven . Erg jammer dit. Heel veel sterkte met dit enorme verlies

 3. Heel veel sterkte met dit verlies! Maar jullie hebben alles gedaan om Jur proberen te redden dat neemt niemand jullie meer af!

 4. Jullie best gedaan Henk zoals altijd. Welzijn van het dier staat bij jullie voorop, wat de beslissing ook is. Ga ook in 2020 door met jullie prachtige werk voor de dieren. Fijne en vuurwerk vrije jaarwisseling. Trots op jullie team.

 5. Gelukkig beschikken jullie over gezond verstand en hebben jullie besloten dat het voor kleine Jur geen paardwaardige situatie was en hem laten gaan..

  Groot respect voor Arthur en zijn team die toch ook een wonder hebben verricht voor Thalita’tje, helaas mocht hulp voor kleine dappere Jur niet meer baten.

  Er is een dierenhemel, De Regenboogbrug, daar gaan ze heen als het hier klaar is, worden beter wanneer ze ziek waren en weer jong toen ze oud waren. Daar wachten ze tot wij ook òòit komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *