Word er kots misselijk van

 

Beste lieve paarden vrienden en vriendinnetjes, ja jullie horen het goed, ik word er kots misselijk van.
Meerdere jaren lopen wij al te roepen dat de controle diensten op het gebied van dierenwelzijn beter moeten controleren! En actief dierenleed op moet gaan sporen zoals dat ze dat nu doen in Belgie. Deze nieuwe aanpak heeft tot een stormloop aan inbeslagnames geleid waar dierenwelzijn ernstig in de knoei kwam.

Nu ook laats weer 14 paarden tot met hun drek in de nek! jaren in een bouwvallige schuur, met hoeven waar Pipo de clown jaloers op zou zijn je weet wel die clown met die mega flap schoenen.
Dan heb je nog een dame waar de paarden enkele malen in beslag zijn genomen en die nu meer dan 80 dieren thuis heeft in een rijtjes woning, die ernstig verwaarloosd zijn….en wat krijgt ze een proces-verbaal en mag de dieren houden……denk je dat dit echt goed gaat komen…nee, helaas!

Ik heb ook een dame leren kennen die thuis 80 katten had tientallen honden en vogels in een rijtjes huis had gehuisvest, mensen uit de buurt kwamen de dame in kwestie eten brengen, anders zou ze verhongeren….tja…In haar huis moest je met een gasmasker lopen in verband met ammoniak geur, die zo sterk was dat je huid er pijn van begon te doen.
De honden werden uitgelaten achterthuis op een postzegel grond, katten sliepen in het bed van de dame en zij sliep op de bank.
Ik ben totaal niet tegen dierenliefde maar als dit ten koste gaat van de dieren moet er actie ondernomen worden. Er waren veel organisaties bezig om haar tot inkeer te brengen….maar zij ving alle katten op omdat ze anders bang was dat de plaatselijke chinees ze tot bami vlees zou gaan verwerken.

En dan al die paarden op een paardenmarkt, ja we hebben een paard gekocht die de meeste medische zorg nodig had. Dit heeft tot positieve en negatieve berichten geleid. Ik blijf nog steeds bij het standpunt, dat enkele lieden die slechte zieke, magere dieren op paarden de markt brengen slecht zijn en het voor een goede handelaar kapot gaan maken.
Iedereen herinnert zich de taferelen van hoe door sommige lieden met de paarden om worden gegaan tijdens de markten en het lang aangebonden staan bij een drukke lawaaierige kermis.
Het helpt ook niet door mensen te bedreigen die opkomen voor het welzijn van de paarden op de markt, hier bereik je alleen het tegenovergestelde mee, dat dit soort mensen nog strijdlustige gaan worden om iets te ondernemen tegen dit dierenleed en tegen de lieden die de dierenvrienden bedreigen!

Ja wij hebben Talitha op de markt gekocht, en volgens bepaalde mensen houden we daarmee de handel in stand, het zij dan maar zo, wij hebben er tot vandaag totaal geen spijt van!
Wij hebben wel een pony de kans gegeven op een goed tehuis en daarvoor waren wij ook bereid om geld en energie te steken in die pony en geloof me het geeft een kick als je Talitha nu ziet.

Paard zoek baas is ervoor om paarden te helpen aan een nieuw goed tehuis, of dit nu van particulieren is, van de markt, of in beslag genomen, wij zijn er voor ieder paard/pony.
Ik ben echt blij met mensen die een paard van ons willen adopteren en daar een bedrag voor willen betalen, door meer te betalen dan het paard heeft gekost aan onkosten kunnen we weer andere paarden zoals Talitha, Donna en andere paarden helpen die veel meer gekost hebben dan ze ooit op zouden leveren.

Lieve mensen, ik ben echt de gelukkigste Nederlander die er bestaat, ik kan op brede schaal dieren helpen en dat geeft me veel voldoening. Soms is het ook mega zwaar als we een jaar vechten voor het welzijn van een paard en uiteindelijk moeten we toch besluiten om het paard te laten gaan….Donna er gaat geen dag voorbij als ik in de stal ben en ik loop langs de box waar je lang hebt gestaan….Nu staat er een ander paard maar als ik langs je box loop moet ik aan je denken! en ik denk dat dit niet snel zal gaan veranderen..

Nogmaals dank aan alle donateurs, adoptanten, fans van Paard Zoekt Baas die merchandise kopen, vrijwilligers, Kim en anderen die zich belangeloos inspannen…..lijkt wel de uitreiking van de Oskars daar bedanken ze ook iedereen zelfs de moeder, hond, neven en nichten……

Koop iets op onze webshop en steun de paarden!  

Gebruik de code kerstmuts en ontvang tot 31 december 2019 30 procent korting!

Ik wens jullie alvast fijne kerstdagen, mocht ik voor die tijd geen blog meer schrijven!

Henk

Published by

3 thoughts on “Word er kots misselijk van

  1. Helemaal mee eens Henk/ PZB, “dieren liefde” gaat over gezond verstand gebruiken, je verdiepen en inlezen wat het dier nodig heeft om een gezond gelukkig dier te zijn en te blijven. Helaas zijn er mensen die denken dat ze gped zijn voor hun dieren en zien zij werkelijk niet hoe sentimenteel ze bezig zijn en dieren gaan ‘vermenselijken.’
    In het geval van kleine Thalita was er gewoon sprake van verwaarlozing en onkunde, hoe kun je blijven volhouden dat dat diertje geen pijn had aan dat beentje en stug volhouden dat het wel goed zou komen met eten en wat training. Zij had een zwaar vergroeid peesje dat niet meer kon buigen, wat moet dat een held gekost hebben om hasr te laten opereren, ongeacht of het verbetering van leven zou opleveren. Kijk haar nu eens, je herkent haar bijna niet meer zo mooi asngekomen ze al is en hoe ze met haar geopereerde beentje kittig meeloopt tijdens hasr revalidatie wandelingetjes en fysio. Omdat jullie haar de kans gaven om alleen maar paard te zijn. Chapeau Henk en iedereen van/ bij PZBZ en vooral Arthur die kundig en vriendelijk alles uitlegt op de video’s die Calijn opneemt. Top!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *