Horror paardenvlees

Deze week zat ik weer eens wat te surfen op internet en viel mijn oog op een wegkwijnend paard in een laag met blubber, met al zijn vrienden eromheen. Zoals jullie weten hebt ik een groot dierenhart, ook al slaat mijn hart voor paarden net iets sneller.

Na het zien van de beelden, die echt schokkend waren ben ik me gaan verdiepen in wat ik nu in een flits voorbij heb zien komen….had ik dat maar niet gedaan…

Je zag daar een slachterij van paarden, waar het dierenwelzijn totaal niet belangrijk is er lagen letterlijk paarden te creperen, deze dieren werden door niemand uit hun lijden verlost en lagen meer dan een dag op hun dood te wachten.
De manier waarop de medewerkers om gingen met levende dieren was echt schokkend om te zien. Sommige paarden die daar lagen te creperen zien we ook wel eens in de opvang voorbij komen…..Het is vergelijkbaar met een zak met botten met en velletje eromheen..

De stichting Zinloos geweld Tegen Dieren heeft ook op haar pagina een filmpje staan, het filmpje is door verschillende mensen bekeken de meeste hebben het filmpje gestopt…..zo ongelofelijk ernstig is het leed dat je daar ziet!
Wil jullie waarschuwen het is echt ernstig…Ik heb het filmpje meerdere keren bekeken en ik kreeg telkens een brok in mijn keel, terwijl ik best wel veel ernstig dierenleed heb gezien!!!
Ik ben niet tegen het eten van vlees, maar als je dit ziet denk je wel eerst na voordat je een kroket of een bitterbal ‘naar binnen schuift’.

Ik merk zelf dat mijn afkeer tegen het eten van vlees steeds groter gaat worden, als ik weer eens onderweg ben op de snelweg en zie al die vrachtwagens voorbij komen met een landing vol met wandelende kroketten en kipnuggets dan voel ik me best wel schuldig als ik weer een karbonade op mijn bord heb, maar dit is mijn persoonlijk gevoel erbij, iedereen moet zelf weten wat ze doen met het eten van vlees!

Het ging om een horror slachterij in Zuid America die al jarenlang FOUT paardenvlees levert aan Nederland. Er zijn regels opgesteld door de EU dat het vlees aan dezelfde welzijnseisen moet voldoen aan hoe wij binnen de EU omgaan met dierenwelzijn.

Een paar slimme importeurs knoeien het goedkope foute paardenvlees in verschillende producten zoals rundvlees salade en kroket en bitterbal. Ze noemen het dan gewoon een rundvlees kroket….Deze paarden kroketten gaan naar onderander de Makro en de Sligro, niemand vraagt in de cafetaria of ze even op de doos mogen kijken!

De groothandel die dit foute vlees importeert weet zelf ook donders goed dat er een afkeur is tegen fout paardenvlees en daarom stoppen ze het maar in producten van de groothandel en vermengen ze het door de rundvlees salade en andere zaken.

Deze week heb ik een discussie gehad met verschillende mensen wat en of we er iets tegen konden ondernemen, er is besloten bij de Stichting Zinloos Geweld tegen dieren om daar toch een actie punt van te maken….Daar was ik super blij mee. Ze willen bewustwording gaan creëren en mensen laten zien dat er nog steeds ‘horror paardenvlees’ in ons eten wordt geknoeid.

Er wordt een petitie aangemaakt om de EU aan te geven dat de controle op dit horror niet voldoet en er is een pagina aangemaakt, waar je eenvoudig een email kunt verzenden naar de Jumbo, Makro en Sligro met een bepaalde tekst.

Onderteken AUB de petitie en verstuur de E-mail naar de Jumbo, Sligro en de Makro om aan te geven dat het verkopen van dit foute horror paardenvlees en het in producten stoppen waar de consumenten het lekker toch niet kunnen zien, dat ze daar mee stoppen en dat deze praktijken niet gewaardeerd worden. Ik vind dat je moet weten welk dierenleed je eet!

 

 

Bedankt namens de paarden!

Henk

Published by

6 thoughts on “Horror paardenvlees

  1. Ik heb uiteraard de petitie getekend.
   Helaas gaat het vaak zo met àlle dieren die voor de slacht zijn, de horror transporten naar slachthuizen. Ik eet zelf pescetarisch ( nu en dan een stukje duurzame vis) maar vooral veel plantaardig.
   Succes met de petitie Henk, zeg het ze…

   Hartelijke groeten, Colinda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *