Het leed dat paardenmarkt heet

Paardenmarkten niet meer van deze tijd!

Beste vrienden,

vandaag maar weer eens naar Zuidlaren heen gegaan om te kijken hoe de paarden erbij staan en om te kijken of we nog een kneus konden opnemen in de Paard Zoekt Baas familie om te kijken of we konden proberen of we er nog iets van konden maken, en nog een ander goed tehuis konden gaan geven.
En ja hoor er stond een witte pony broodmager en een hele rare hoef, deze pony was zeer zeker naar de slacht gegaan, wie wil dit kneusje nu kopen…ja de slager geeft er nog een paar stuivers voor!

Ik realiseer dat het leed dat je op deze markten ziet niet normaal meer is, ik vraag mij ook hardop af of dit vermaak met dieren nog wel van deze tijd is. En dit niet afgeschaft moet worden er zijn meerdere kanalen ‘om de waar aan de man te brengen’ de paarden hoeven niet hutje mutje op elkaar gepakt te worden, waardoor de irritatie hoog wordt en ze gaan trappen en bijten naar elkaar…

Ik realiseer me goed, dat nu ik dit aan het schrijven ben, ik de discussie al weer op voel komen van de voor en tegenstanders….Voel de hete adem al in de nek en ik weet dat ik me begeef op het vlak van zwarte piet die zwart is…..zal mij benieuwen hoe lang het gaat duren voordat Shaun het zwarte schaap van de buis gaat en het programma op ZWART gaat…..oeps is dat nu ook discriminatie ? man o man je moet echt oppassen wat je schrijft en zegt in deze tijd, voordat je het weet gebruiken ze je als schijf van een goochelaar om messen naar je te gooien.
En steken ze je huis in de fik.

maar dat heeft mij nog nooit weerhouden om voor het welzijn van dieren op te komen. Ik heb in mijn tijd als stem van de dieren al veel verwensingen en bedreigingen gehad, maar daar heb ik me nooit iets van aangetrokken en zal ik ook zeer zeker niet gaan doen. Dierenwelzijn is belangrijk voor mij, dieren kunnen niet voor zichzelf zorgen…dat moeten wij doen!

Maar goed even terug te komen op de markten, niet alle paarden op de markt zijn slecht niet alle handelaren zijn dierenbeulen en zorgen niet goed voor hun dieren, maar de handelaren die dit soort ‘kneuzen’ op de markt brengen maken het kapot voor handelaren die wel goed omgaan met de paarden!
Ik vraag me telkens af waar is de controle op de dieren, deze handelaren zouden geweerd moeten worden van de markt, ze zijn rotte appels. De controleurs moeten magere en zieke dieren weren van de markt en desnoods deze handelaren een boete geven.

Wij hebben Talitha gekocht van de handelaar omdat ze anders naar de slacht zou gaan, ze was te slecht wie zou dit kneusje nu willen hebben…tja wij ;-), wij willen Talitha wel een kans geven koste wat het kost! voor dit soort dieren zijn wij er!

Ik begrijp natuurlijk de boze tongen die zeggen:”je houdt de handel zo in stand”, Ik ben het daar niet mee eens de handel was er zo wie zo wel…..de slager wilde ook wel een paar euro neer tellen voor dit aanstaande brokje Salami…Handel was er wel, ook zonder ons…

Een handelaar heeft me een keer uitgelegd dat de paarden op de markt zeer zeker geen top paarden zijn, de mooie paarden komen daar niet terecht die gaan voor veel euro’s van de hand en wat overblijft….tja….dat gaat naar de markt om er nog een paar euro voor te kunnen beuren. Dieren in de uitverkoop, het laatste restant…hoppa voor wat een gek ervoor geeft, weg er mee….OP is OP.

Liever Talitha voor ons ben je niet het laatste restant maar een levend wezen die onze verzorging nodig heeft en dat ook zeker zal gaan krijgen van ons…koste wat het kost…..”Als je mensen leert kennen ga je van paarden houden” quote van mezelf 😉

Lieve paardenvrienden knuffel vanavond maar je eigen paardje in de stal hij/zij mag blij zijn dat ze een liefdevol stalletje heeft en niet aan een touw gebonden staat op zo een markt, zonder dat je weet wat er met je gaat gebeuren…een liefdevol huis of de Salami na een lang transport….

Horses leave hoof prints on your heart

Diervriendelijke groeten,

Henk ten Napel

Ook u kunt helpen geef via Tikkie, doneer AUB en help Talitha

 

 

Published by

7 thoughts on “Het leed dat paardenmarkt heet

 1. Ik ga discussie niet aan van wel of geen paarde markt, jij legt perfect uit wat resultaat is. Maar talitha heb ik al kleine bijdrage gegeven , zo mooi Welshe. Ook ik zelf heb Welshe ik maar ook anderen met meer paarde verstand zeggen ze heeft op markten gestaan ? Dit naar aanleiding van de gedrag.

 2. ik vind het goed dat jullie voorzien voor de paarden ik ben blind en rijd zelf ook paard en ik weet hoeveel liefde je krijgt van die dieren

 3. Ik vind het fantastisch wat jullie doen, ik deel jullie visie helemaal en ook wij proberen iets te doen op dit vlak. Elk levend wezen telt en heeft waarde. Keep up the good work!

 4. Dat dit paardje uberhaupt op de markt zelf stond vindt ik wel heel erg. Er lopen daar controleurs en een dierenarts rond, of worden deze omgekocht/ bedreigd? Ik heb wel eens video’s gezien gemaakt met verborgen camera, toen werden die mensen bedreigd door de handelaren/ slagers. Dus het zou me niets verbazen dat de slechte handelaren een waar regime voeren op die ‘markten.’ Te erg gewoon!

 5. Misschien is het ook gewoon beter dat zon beestje naar de slager gaat dan is ze tenminste uit haar lijden verlost hoe moet je die goed krijgen zij zal nooit normaal kunnen bewegen….dat soort dingen noem ik ook gewoon dierenmishandeling. Maar daar wordt noet over nagedacht beetje jammer jongens en ik kan zeggen ik doe alles voor mijn paardjes hoor maar je moet wel realistisch blijven.

 6. Ik zelf vind dat paarden markten niet meer van deze tijd zijn. Een paard een levend wezen met gevoel. Wat zo te koop staat, vast gemaakt op elkaars lip. Daarbij als je ziet in wat voor een staat ze soms zijn, daar draait mij de maag van om. En niet alleen op de paarden markt, ook in het dagelijks leven kom ik soms paardjes tegen waar ik veel vraagtekens bij zet. Ik vraag mij af hoe dit eigenlijk nog mogelijk is in Nederland. Waarom zijn hier geen strenge controles op? Als er in de wet een gevangenisstraf zou opgenomen worden voor mishandeling van dieren, zou er misschien meer recht zijn. En Mischien minder leed!! Een paard kan niet praten, maar wij wel. En elke dag dat ik naar mijn pony ga, denk ik aan alle paardjes die het niet zo goed hebben. En hoop ik dat er ooit een dag zal zijn dat deze ellende stopt!!

 7. Wat zou er gebeurd zijn met deze pony als er geen paardenmarkt zou zijn ???
  Juist uiteindelijk ook bij de slacht !
  Ik ( groot paarden liefhebber; eigenaresse van 6 stuks) vindt de aankoop van jullie dom;
  Het is net zoiets als het kopen van dat zielige hondje bij die broodfokker oftewel het in stand houden van dierenbeulen die niets om beesten geven, maar toch nog 10 euro verdienen omdat iemand medelijden heeft !
  Ik zal wel tegen de stroom ingaan, maar zo denk ik erover ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *