‘Commerciële’ bende bij Paard Zoekt Baas

Ontstaan van paard zoekt baas

Vaak krijgen we de vraag hoe Paard Zoekt Baas eigenlijk ontstaan is, ik wil jullie graag uitleg geven, zodat jullie de achtergrond van Paard Zoekt Baas (bestaat nu meer dan 6 jaar) kennen en wat we doen en hoe we aan ons geld komen.

Paard Zoekt Baas is een initiatief van de stichting Zinloos geweld tegen dieren die opgericht is in 2000 om de paardenbeul van Twente het handwerk te leggen en te zorgen dat hij voor zijn hele levens gratis kan logeren met beperkte vrijheid. Dit is gelukt en hij kan de rest van zijn leven wasknijpers in elkaar zetten.

De stichting heeft meer grote zaken bereikt zoals verbod op seks met dieren en de afschaffing van de pitbull wetgeving en nog meer verschillende successen.

Maar goed daar wilde ik het allemaal niet over hebben als jullie daar meer over willen weten, moet je maar Googelen of naar hun site gaan.

De stichting zinloos geweld tegen dieren is zijdelings betrokken bij verwaarloosde paarden en de opvang van deze paarden. Ik kan hier helaas niets over vertellen, niet dat het een staatsgeheim is maar meer dat er afspraken gemaakt zijn 😉

Wij zien regelmatig dat mensen die van hun dieren houden, er echt alles voor overhebben, zelfs het niet zelf eten zodat de dieren maar wat kunnen eten. Ik ben een dierenvriend in hart en nieren, maar lust zelf ook wel graag een bordje met eten. Als je zelf niet eet om een dier te voeden is er iets mis. Als je niet goed voor jezelf kunt zorgen hoe moet je dan voor een dier kunnen zorgen????

Er zijn bij ons schrijnende gevallen bekend dat mensen in financiële problemen komen en de kosten voor hun paard niet meer kunnen betalen. Vaak worden de dieren daar de dupe van.

Ik kan me wel volledig inleven is een situatie dat je in de problemen bent gekomen door welke reden dan ook en je wilt geen afscheid nemen van je alleen beste vriend met zijn vier hoeven.

Paarden zijn altijd eerlijk en oprecht en zullen je onder geen beding bedonderen, zoals mensen wel doen.

Ik zeg wel eens tegen mensen dat paarden lekker ruiken, ze hebben een bepaalde zoete lucht als ze uitademen. Mensen die niet zo dicht bij de paarden staan staren mijn dan schaapachtig aan en denken dat ik een paardenhoef tegen mijn hoofd aangekregen heb tijdens mijn werkzaamheden bij Paard Zoekt Baas en dat ik de wereld voor een ‘doedelzak’ aanzie. Jammer dat ik hier geen gestoorde smiley kan plaatsen.

Maar goed even alle gekheid op een stokje, Als ik mijn maatje weg zou moeten doen omdat ik hem niet meer de nodige verzorging kan geven. Zou ik hem als eerste plaatsen op marktplaats. De eerste telefoontjes die je dan gaat krijgen is de vraag hoeveel het paard weegt…….wat the f*ck, een handelaar aan de lijn….Als ik hem daar aan zou geven is mijn maatje binnenkort bij de slager en moet hij gedwongen op de eeuwige grasweides rondrennen.

Dan heb je van dat soort mensen die komen kijken en de boel een beetje af lopen kraken om maar een paar euro van de prijs af te krijgen, die toch al extreem laag is omdat je liever een goed tehuis hebt dan de paar rottige euro’s in de hand. Aan dat soort mensen gaat mijn maatje natuurlijk ook niet mee.

Moe geworden van marktplaats en de koopjes jagers die voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten ga je maar eens verder kijken naar een opvang waar je vriend zijn laatste jaren kan slijten. Iets met een inloop-stal of zoiets……Oei gaat ook erg lastig worden, deze mensen vragen een behoorlijk bedrag per maand…..Ik zou dat wel willen betalen maar mijn zakken zijn leeg en als je mij op de kop zet valt er geen euro uit…

Dan maar afstaan aan een opvang, dat lijkt me het meest veilige. Ik op internet speuren naar opvangen en na veel telefoontjes ben ik erachter gekomen dat deze organisaties volle wachtlijsten hebben of geld vragen om mij maat op te nemen….Geld had ik het maar…misschien moet ik mee doen aan de Staatsloterij…..

Een beetje moe gestreden tipt iemand mij op Paard Zoekt Baas Daar kost het niets om je paard door hun te laten adopteren…Ja jullie horen het goed geen enkele euro, maar eens snuffelen op internet…. Internet daar staan verschillende berichten over die organisatie op toch maar een afspraak maken en daar eens gaan kijken.

Lieve mensen, dat is de reden dat de stichting Zinloos geweld tegen dieren heeft besloten dat de paarden gratis aangeboden kunnen worden en dat Paard Zoekt Baas een nieuw goed tehuis zoekt voor deze groep paarden die anders tussen wal en schip zouden raken.

De stichting Zinloos geweld tegen dieren staat een tijdje  garant voor eventuele kosten die niet gedekt worden door de opbrengsten van Paard Zoekt Baas. In 2019 moet Paard Zoekt Baas volledig selfsupporting zijn.

Paarden kunnen gratis naar Paard Zoekt Baas gebracht worden, natuurlijk wel in overleg, om te voorkomen dat mensen toch onbewust hun paarden verwaarlozen omdat ze geen geld meer hebben en geen uitweg weten voor de uitzichtloze situatie….geen geld! En hyena’s die azen op hun grootste maat met 4 hoeven.

Als mensen de paarden verwaarlozen komen ze vaak toch weer bij Paard Zoekt Baas en dan hebben ze daar veel meer werk om ‘ze op te knappen’, kun je beter paarden gratis aannemen en zorgen dat de gezondheidstoestand van de paarden niet alleen maar achteruit blijft gaan. Je kunt dan beter snel voor het paard een nieuw tehuis zoeken en ter adoptie aanbieden. om veel dierenleed te voorkomen.

Het is natuurlijk wel zo dat er bij Paard Zoekt baas iedere maand veel paardenmondjes gevoed moeten worden en dat er een hoefsmid langs moet komen en ook onze paarden wel eens ziek worden en naar een dierenarts moeten. Onze dierenarts is altijd bij om ons te zien…..we zijn een vaste klant 😉

Iedereen die 1 paard heeft weet hoeveel de kosten per maand bedragen, tja en als je er dan meer dan 20 in de stallen hebt staan is het natuurlijk niet moeilijk om op een bierviltje een berekening te maken….

Soms hoor je wel eens dat mensen ons commercieel vinden, tja we zouden niet graag aan het einde van de maand in onze zakken grijpen en dat daar geen euro’s meer inzitten om het voer te betalen voor de hongerige mondjes van de vrienden met 4 hoeven.

Dan zouden wij binnen enkele maanden ook opzoek moeten naar adressen waar we eventueel de paarden die er nog staan moeten kunnen onderbrengen…tja en dan krijg je ook telefoontjes van………hoeveel weegt dat paard?…..Ik moet er net aandenken!!

Dit willen we dus voorkomen en hebben iedere maand ons huishoudboekje op orde…..

Het grote voordeel is dat we werken met vrijwilligers er worden geen lonen betaald uit Paard Zoekt Baas en er worden ook geen privé opnames opgenomen. Al het geld dat binnen komt gaat op aan kosten voor de paarden. De vaste groep van vrijwilligers steek uren in het verzorgen van paarden. Ik ben hun iedere dag dankbaar! En is onbetaalbaar!!

Wij krijgen geen geld van overheden, onze inkomsten bestaan uit Paard Zoekt Baas dagen, donaties, verkoop goederen en adoptie bedragen paarden.

Het is al met al best wel een behoorlijke lap tekst geworden, ach maar wat maakt het uit het is toch regenachtig weer en jullie hebben tijd genoeg om het te lezen met dit vieze weer.

Groeten,

Henk ten Napel

vrijwilliger Paard Zoekt Baas

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *