Niet normaal meer dit! Echt niet !!

 

Lieve mensen, als eerste ben ik erg onder de indruk van alle steun die we ontvangen voor de zwaar verwaarloosde pony’s. Het is echt ongelofelijk en niet normaal meer. Ben zwaar onder de indruk, we hebben in 1 dag meer dan 2500 euro aan donaties ontvangen. Dit geld gaan we gebruiken om de pony’s weer op te knappen en zorgen dat ze een goed nieuw tehuis krijgen. Natuurlijk houden we jullie regelmatig op de hoogte hoe het gaat met de pony’s.

Er zijn best nog wat vragen gerezen over de pony’s die ik zal proberen te gaan beantwoorden.

Als eerste kwamen er vragen en best woedende reacties over de eigenaar van de pony’s, wij mogen en kunnen helaas niet zeggen om wie het gaat. Dit zou niet verstandig zijn, het bekendmaken zou gerichte acties tegen de oude eigenaar kunnen ontlokken. In het verleden zijn er huizen in brand gestoken en mensen bedreigd, dit willen we ten alle tijde voorkomen.

Waarom scheren jullie de pony’s? De pony’s worden geschoren omdat ze onder de luizen en schurft zaten. Wij hebben uit eerdere opvang van zwaar verwaarloosde pony’s geleerd dat het behandelen met een antiluis of schimmel middel niet afdoende is, vaak is de huid verstikt en zitten de luizen onder een vervilte vacht. Het enige wat je dan kunt doen is zorgen dat de huid weer kan ademen en dat de luizen en schimmels gedood worden. Als ze geschoren zijn krijgen ze een lekkere warme deken.

Hoe kan het dat de pony’s zo ernstig vermagerd zijn? Ze hebben geen eten gehad een extreem lange tijd. Ik ben ervan overtuigd dat je echt veel moet doen om een shet mager te krijgen. Normaal zijn het vol gevreten worstjes. En laat je ze eten, dan eten ze 24 uur per dag en kun je ze door de wei rollen met alle gevolgen van dien, zoals hoefbevangenheid.

Waarom is er niet eerder ingegrepen? Ja dat vragen zich wel meer mensen af….de overheid heeft in het verleden te veel rechtszaken verloren na inbeslagname/inbewaring-neming van dieren, ze zijn dus eigenlijk een beetje bang geworden om dieren in beslag te nemen. Ze waarschuwen eerst, meestal waarschuwen ze meerdere malen en als de dieren bijna om vallen wordt er ingegrepen. Wij hebben hier reeds over geklaagd bij de overheid.

Gaan jullie de pony’s nu volop voeren? Nee je moet dit heel langzaam opbouwen, bij dit soort dieren is het erg belangrijk dat je langzaam gaat voeren. Bij deze magere dieren is het zo dat de darmen niet of niet goed werken. Het duurt ongeveer een week voordat de darmen weer werken en er voedingstoffen uit de darmen naar de pony gaan. Geef je te veel en te snel eten krijgen ze koliek. Eens opbouwen met goed hooi….uit Friesland ;-), daarna langzaam eten erin….

Jullie kennen misschien onze Silver nog wel….Deze kwam ook broodmager binnen en naar een paar maanden kenden onze Facebook vrienden Silver niet meer terug, ze dachten dat het een ander paard was. Wij zullen alles op alles zetten om onze eerder opgedane kennis met verwaarloosde paarden, ook deze stumperds er boven op te helpen. Geloof me toen ik voor het eerst deze groep met wandelende botten zag ben ik best emotioneel geworden….Ik heb vanaf 2000 best veel dierenleed meegemaakt, maar deze groep is toch mega zwaar verwaarloosd. 

Ik heb zelf een hond Dex, jullie kennen hem wel van de vlogs….Je weet wel die met die grote recht op staande oren als Scooby-Doo, waar het momenteel niet zo best mee gaat, hij ligt momenteel in de kliniek en zijn nieren worden 3 dagen gespoeld met 24 uur bewaking……..Jullie kunnen je voorstellen dat gaat een behoorlijke duit kosten……..Maar als je dieren hebt moet je er ook voor zorgen als ze ziek zijn…..Wat het uiteindelijk ook kost! Daarom kan ik er met mijn hoofd niet bij dat mensen dieren zo verwaarlozen……De dieren zijn volledig afhankelijk van ons…….

Ik wil jullie nogmaals bedanken voor jullie steun, het is echt overweldigend……alle berichten op Facebook…..BEDANKT !!!!

Wil ook graag de vrijwilligers bedanken voor al hun hulp, zonder deze hulp zouden wij dit allemaal niet kunnen realiseren….Voelt net een beetje als de Oscar uitreiking wordt ook de moeder vader buurman bedankt…;-)

Met diervriendelijke groet,

Henk ten Napel

 

[whydonate_btn]

Published by

3 thoughts on “Niet normaal meer dit! Echt niet !!

  1. ik kan het zelf niet missen op dit moment ben nu al bijna 2 jaar ziek maar als mijn financiële situatie verbeterd kunnen jullie op mijn steun rekenen

  2. Triest zover hoeft het niet te komen ik ken een verhaal dat sloeg nog kant of wal paarden zagen er goed uit stallen waren schoon op de poep van de nacht na het was winter en nat ze eisten drooge plekken zacht als hart in de verplichte 4 uur dat ze buiten staan deze paarden gingen van half negen tot schemer naar buiten er werd 1 waarschuwing gegeven bij het volgende bezoek een hoop poep in de stal 250 euro boete der is hellaas bewijs van een paar keer dat ze kwamen waren ze aan het zoeken stress weer iets nieuws was het jaloezie of hadden ze geld nodig tot ze er achter kwamen en eigenaar de bek open trekte dat ze daar wel in opleiding konden wand verstand hadden ze niet ze was een erkend leerbedrijf bedrijf toen werd het stil dit is 3 jaar geleden en dan zie je dit en dan breek je hart zover hoeft het echt niet te komen zodra je de eerste graat te mager ziet in grijpen en niet wachten tot een skalet ene uiterste in het andere

  3. Hoi,
    Ik heb zoveel respect voor het werk wat jullie doen. Ik ben een hele grote fan van jullie. Het is zo schokkend om in deze tijd, waar we nu in leven. Te zien hoe dieren worden behandeld. Mensen denken dat dieren geen gevoel hebben. Ze beginnen eraan zonder dat ze weten hoe ze ze moeten houden. En dan dat er dan zulke mensen zijn als jullie die de dieren helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *