De wandelende zak met botten!

De wandelende zak met botten

Lieve dierenvrienden, 

Ik wil niet on-respectvol reageren maar er moet me echt iets van het hart, er zijn in Nederland veel wandelende zakken met botten. Wij krijgen regelmatig te horen dat er ergens paarden ( voor mij is alles een paard wat groter is dan Mikey en Matcho ūüėČ staan die slecht verzorgt worden en er niet door de overheid ingegrepen wordt. 

Wij zijn hier al een tijdje mee bezig om de overheid te bewegen sneller in te grijpen voordat het te laat is en de paarden van honger omvallen en niet meer te redden zijn. We lijken daar resultaten mee te boeken, ook al zullen ze dit natuurlijk nooit toegeven.

We hebben een keer een paard in de opvang gehad Proud die was zo extreem vermagerd dat hij niet meer op zijn eigen benen kon staan en steeds om viel van zwakte. We hebben hem geprobeerd te redden door het geven van water doormiddel van een spuit en voeding en hooi te vermalen en nat te maken en op deze manier proberen toch te zorgen dat hij aansterkte.

We wisten eigenlijk zelf ook wel dat het waarschijnlijk hopeloos was, maar we wilden alles doen om proberen Proud te redden en te zorgen dat hij weer aan zou sterken, je blijft altijd hopen dat het toch gaat lukken. Dagen en nachten zijn we bij hem geweest om hem te voeden en te hopen dat de darmen weer snel zouden gaan werken en dat het beetje eten dat hij kreeg toch de voedingsstoffen eruit zou halen en dat Proud aan zou sterken.

Iedere keer als Proud door de hoeven zakte, zorgden we weer dat hij ging staan. Als een paard een lange tijd op zijn darmen ligt is heel slecht voor het paard.

Na een paar dagen bleek het goed te gaan, Proud sterke aan en het leek te lukken….we hadden hem gered….Maar het was natuurlijk te mooi om waar te zijn…op een ochtend kwamen we in de stal en Proud was weer gaan liggen…Ik probeerde hem in de benen te helpen en toen zag ik…ik schrok verschrikkelijk, de darmen van Proud waren er via de achterkant uitgekomen. Waarschijnlijk door het harde vallen op zijn buik, waardoor de darmen door de anus eruit zijn gekomen…

Ik heb meteen de dierenarts gebeld en Proud in laten slapen, dit was de enige dierwaardige , Proud was helaas niet meer te redden…dagen proberen en dan dit……

Regelmatig spelen de gedachtes door je hoofd, als je dit soort zakken met botten binnen krijgt bij de opvang, of het dan niet beter is om gelijk het paard uit zijn lijden te verlossen‚Ķ‚Ķin plaats van het toch te proberen‚Ķ‚Ķ.Maar geloof me het geeft een kick als het uiteindelijk lukt om van de zak met botten een mooi paard weer te maken die naar een goed tehuis kan, waar hij nog veel dagen kan genieten‚Ķ.Gelukkig hebben we een goede dierenarts die bepaald in overleg met ons wanneer het paard-waardiger is om hem in te laten slapen. Wij volgen altijd de adviezen van de dierenarts op! Niet nodeloos het rekken van een leven voor ons eigen gevoel…

Vind u ons werk belangrijk Help ook en doneer

Groeten Henk

[whydonate_btn]

 

Published by

2 thoughts on “De wandelende zak met botten!

 1. De ‘wandelende zak met botten’ is nu 5 maanden van ons. Hij doet het super! Maar we zullen altijd moeten blijven opletten dat hij iets meer binnenkrijgt?

 2. Goed werk wat jullie doen
  Zelf ook een paar keer melding gemaakt van slecht verzorgde paarden.
  Tel. helpt niet.
  Mail gestuurd met foto naar
  NVWA, met opmerking deze naar de krant te sturen als ze niks zouden ondernemen.
  Toen kwam men in actie.
  Foto,szeggen vaak meer dan woorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *