Neem een hobbelpaard!

Bepaalde mensen moeten geen paard adopteren, maar een hobbelpaard kopen.

Word er een beetje moe van.

Beste  lieve paarden-vrienden,

Er zijn weer verschillende discussies op Facebook gaande, over hoe het adoptie bedrag tot stand komt.  Je koopt bij ons geen paard, maar je betaald onze kosten. Wij huren stal-ruimte in, dit kost per paard 300 euro per maand. Nu zijn er natuurlijk weer boze tongen die zeggen dit kan veel goedkoper, natuurlijk kan dat, we kunnen de paarden wel op een weiland jagen van een boer en ze daar laten staan. Dan ben je voor 50 euro per maand klaar.

Wij werken met een bruikleen overeenkomst, dit betekend dat je een paard mag ‘gebruiken’  zolang het paard leeft….oeps hoor jullie al weer denken aaahhhh een paard is geen gebruiksgoed….
Weet niet hoe ik het anders moet omschrijven! 

Je betaald ons een bepaald bedrag wat een fractie is van de prijs die je zou betalen als het paard verkocht zou worden. Wij hebben afspraken gemaakt met de oude eigenaren dat, als om wat voor een reden dan ook, het nieuwe adoptie adres niet meer voor het paard zou kunnen zorgen, wij het paard weer terug nemen. En een ander goed tehuis zoeken voor het paard.
Een paard is helaas geen artikel wat je op de plank kunt leggen in een opslagplaats, wat daarna niets meer kost. Paarden kosten geld, daar kunnen wij helaas ook niets aan doen. Gelukkig hebben we een donateur die veel van de kosten voldoet. Als we deze donateur kwijt zouden raken, moeten we helaas stoppen of gaan we failliet.
 
Als een paard 6 maanden bij ons staat kost deze al 1800 euro aan stalling kosten er moet een dierenarts bij komen en een hoefsmid. zijn we kostend dekkend. 
Nu hebben we als voorbeeld: een shet die we ingekocht hebben voor 200 euro, moet een dierenarts bij komen, tandarts en wormenkuur en hoefsmid. en stalling. Kosten 550 euro, adoptie geld 150 euro……tja…..400 euro in de min. want er zou niemand 550 euro willen betalen voor een shet.

Lieve mensen als jullie denken dat we verdienen aan de paarden, of een handelsstal zijn hebben jullie het mis. Er worden geen lonen betaald aan de mensen achter Paard Zoekt Baas. We doen dit om dierenleed te voorkomen. Jullie moeten begrijpen dat paarden die enige waarde hebben, we niet voor een appel en een ei weg kunnen doen. We redden ook dieren die naar de slacht zouden moeten. Deze dieren kosten alleen maar geld. En een gedeelte van deze kosten worden gedekt, door de paarden die waardevol zijn. Elk paard telt bij ons. 
 
Een andere discussie is dat wij alleen maar paarden nemen die bereden kunnen worden, dit klopt, wij hebben de middelen niet om paarden de laatste jaren van hun leven te laten grazen. De paarden moeten zo snel mogelijk herplaats worden om kosten te voorkomen. Helaas hebben wij geen oude suiker tante die die kosten wil voldoen, we zouden dit heel graag willen doen, maar helaas hebben wij daar niet de donateurs voor.
 
Dus lieve mensen als u voor ‘niets’ een paard wilt hebben adviseer ik jullie een hobbelpaard 😉 Goedkoop in aanschaf en weinig onderhoud, anders dan hier en daar een schroef aandraaien of een beetje houtlijm.
De paarden die we in de opvang (momenteel 10) kosten wel geld. En dat geld zal hoe dan ook ergens vandaan moeten komen. Natuurlijk kunnen jullie donateur worden van Paard Zoekt Baas worden, of een vrije gift doen, kunnen wij meer paarden opnemen en herplaatsen. Er zijn veel paarden die nog een goed tehuis zoeken, die we  nu niet op kunnen vangen. We hebben daar helaas momenteel de mogelijkheden niet voor.

Met vriendelijke groet,

Henk ten Napel

Voorzitter Stichting Zinloos Geweld tegen Dieren (initiatief nemer Paard zoekt Baas)

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *