Grote gele klodders boter

Mensen met hele grote klodders boter op hun mega bolle hoofd!!

Moet toch weer even iets van mij afschrijven, ik kan me een beetje ergeren aan de commentaren op Facebook over geld (het is gelukkig niet zo dat ik er van wakker lig ;-)). Maar dat gezeur om geld is dat nu iets Nederlands?.

Commentaar van : “Zo duur, kan het niet wat minder, dacht dat het gratis was” Ik realiseer mij dat een goede doelen organisatie in de ogen van sommige mensen het allemaal voor niets moet doen en het liefst er nog geld bij moeten leggen. En het zou natuurlijk het mooiste zijn dat je ook nog een beetje geld zou krijgen als je een paard zou adopteren. Maar helaas dat is niet mogelijk. Als onze dierenarts ons een rekening stuurt van 2000 euro voor intensieve zorg van een paard, kan ik moeilijk tegen hem zeggen:” hee maatje, je houd toch van dieren….De factuur kun je wel verscheuren” wat denken jullie?…dan staat Paard zoekt baas binnen de kortste keren bij de rechter waarom ze de rekeningen niet gaan betalen…

Tja dan kunnen wij niet meer bij de dierenarts aankloppen en belanden we binnen de kortste keren in het rijtje van Eys , Enschede en anderen die het niet hebben gered. En waar uiteindelijk de dieren zwaar de dupe zijn geworden. Geloof me dat zijn mensen met een te GROOT hart voor dieren. Zij trekken zich het lot aan van dieren die in de knel zijn gekomen en kunnen geen nee zeggen.

Wel is het natuurlijk zo dat als je maar een uitkering en twee opgroeiende kinderen hebt, je geen 16 paarden kunt onderhouden……iedereen kan dat op de achterkant van een bierviltje berekenen! Daar hoef je geen top econoom voor te zijn.

Ook hebben grote aantallen paarden niet genoeg aan 1 hooinetje met hooi per dag.

Wij doen het anders zoals velen van jullie wel weten, je betaald een bedrag voor een paard, sommige top paarden kosten iets meer dan ‘zorgen kindjes’. De top paarden moeten de kosten dragen van hun ‘mindere’ broeders anders zouden de ‘zorgen kindjes’ geen plek meer kunnen geven bij ons in de opvang en zijn alleen nog maat ‘top paarden’ welkom.

We hebben er bewust voor gekozen dat de eigenaren van de paarden die er afstand van willen doen geen bedrag daarvoor hoeven te betalen.

Hiervoor hebben we gekozen om nog meer paarde leed te voorkomen. Als je het geld niet meer hebt door omstandigheden, kun je ook het bedrag niet betalen om een paard naar een opvang te doen…..En wat doe je dan, je wilt je paard niet naar de handel hebben….juist je laat hem staan op je weilandje….vervolgens kun je de hoefsmid niet meer betalen, niet meer bijvoeren in de winter, en ja hoor daar komt de dierenpolitie….En weg is je paard, moet je je voor de rechter veroordelen …..gevolgd door een veroordeling als dierenbeul.Of nog erger een filmpje op Youtube wat eeeeuuuuwwwiigg blijft staan!

Pas op kan als schokkend ervaren worden.

Tja dan komt het paard vervolgens bij ons en moeten we alle zeilen bijzetten om het paard er weer bovenop te kunnen krijgen. Dan hadden we liever gehad dat we het paard een jaar eerder hadden gehad om te herplaatsen, had veel geld en tijd gescheeld.

Wij proberen de kosten te dekken, soms lukt het, maar soms komen wij ook maandelijks geld te kort. Hiervoor kunnen wij dan aankloppen bij de Stichting Zinloos Geweld tegen Dieren. Maar ook hier hebben we een jaarlijks budget wat we eventueel kunnen gebruiken, als dat gebruikt is zullen we andere dingen moeten zoeken.

Hoe krijgen we ons geld binnen:

Door donaties

Organiseren van Paard Zoekt Baas dagen

Herplaatsing van paarden

Verkoop T-shirts

Hoor alweer mensen roepen: “jullie lijken wel een handelsstal, Paard zoekt Baas dagen, uitbuiting van de paarden” zucht….zucht…….zucht…………Soms verweer ik me door aan te geven dat een paard natuurlijk veel geld kost en dat er toch op een bepaalde manier dit geld binnen moet komen, op welke manier dan ook……Facebook….iedereen meent maar achter hun beeldscherm te moeten roepen zonder een hand uit te steken of ook maar de portemonnee te trekken…..

Wij steken er zelf ook veel geld in door onbetaald werk te leveren met een groot team, dit is onbetaalbaar. Kijk hiervoor doen wij het …..dit geeft een enorme kick! Het zou voor jullie ook een Kick moeten zijn om een paard te adopteren, zo heb je zelf ook geholpen om een paard een beter leven te geven en niet te denken….bij Paard Zoekt Baas kan ik goedkoop een paard scoren……..

Groeten Henk

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *