Beste stuurlui

Lieve dierenvrienden,
Ik moet mij iets van mijn ziel schrijven beste stuurlui staan aan wal als er paarden ingeslapen moeten worden.

Regelmatig hebben we paarden of pony’s in de opvang, die een grote gelijkenis hebben met een zak met botten. neem nu onze Night Storm waarvan jullie meerdere foto’s hebben gezien. 
Night is een hengst van 26 jaar, die door het niet de nodige verzorging te ontvangen, bij zijn vorige eigenaar meer dood dan levend was. Night is bij ons gekomen en we moesten werkelijk vechten om hem in het leven te houden. Night was zo verzwakt, dat hij soms bijna omviel, omdat hij bijna geen spieren meer had op de achterhand.

We moesten zo snel mogelijk proberen zijn darmen weer op gang te krijgen, er was nog een ander probleem zijn kiezen waren ook slecht, zodat hij geen ruwvoer kon eten….zoals jullie allemaal weten is het ruwvoer heel belangrijk om de darmen te prikkelen zodat de voedingstoffen opgenomen gaan worden door de maag. Bij storm hadden we niet veel tijd……dus hebben we alles uit de kast gehaald, en het gaat al beter met onze Storm…

Er zijn natuurlijk mensen die weten dat wij verwaarloosde paarden opvangen, tja…..deze mensen……. we hebben veel problemen gehad met de gezondheid van Storm, maar na een paar maanden gaat het stukken beter! Deze mensen…mag het niet meer horen hun adviezen! Regelmatig krijg ik te horen, waarom we een dier zoals Storm geen spuitje geven……want hij heeft al zoveel geld gekost en dat is hij niet waard……De slager is de beste oplossing, krijg je ook nog een paar euro per kilo betaald….

Al die goede adviezen van spuitjes komen mijn strot uit, als we een dier in de opvang krijgen, moet we natuurlijk proberen, om hoe dan ook te zorgen dat het dier weer gezond gaat worden en de laatste dagen van zijn leven nog kan en mag genieten. Het is natuurlijk niet zo dat we tegen beter weten in hoe dan ook een dier in het leven houden voor ons eigen gevoel…..We hebben in de opvang meerdere dieren in laten slapen, omdat deze aan het lijden waren.

Dus lieve paardenvrienden, willen jullie AUB je goede adviezen over spuitjes voor je houden en jullie met je eigen paarden bemoeien, die kreupel lopen, spuitjes in de benen krijgen, zodat ze gewoon mee kunnen doen aan wedstrijden omdat de pijn onderdrukt wordt. Of de eigenaren die de hele week de paarden in de box laten staan en in het weekeinde de dieren in het zweet jagen…..Bij ons mogen de paarden gewoon paard zijn……En hoeven niets te presteren.

Dus beste mensen, voordat u een oordeel heeft over het wel of niet afspuiten van een paard, dat ieder paard een tweede kans verdient op een gezond en gelukkig leven.

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *